Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2023

Ο Μάκης (Βορίδης), ο gay γάμος και το Μαξίμου - Τρέχουν τα «Κοκκαλόχαρτα» - Εκπληξη από Κρι Κρι - Τα «μετρητά» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο Μάκης (Βορίδης), ο gay γάμος και το Μαξίμου - Τρέχουν τα «Κοκκαλόχαρτα» - Εκπληξη από Κρι Κρι - Τα «μετρητά» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΒΟΡΙΔΗΣ: Λαλίστατος και κατηγορηματικός χθες στο Open o Μάκης Βορίδης (υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο, θυμίζουμε) έθεσε θέμα «συνείδησης» και είπε ορθά κοφτά ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων, ακόμη κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, είτε στους βουλευτές είτε μόνο στους υπουργούς.

Βαριές κουβέντες, που δεν έχουν ειπωθεί ξανά στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έρθει το θέμα στη Βουλή (είτε άμεσα, σε 1-2 μήνες, είτε μετά τις Ευρωεκλογές, λένε οι πληροφορίες), δεν αναμένεται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Σίγουρα δεν χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση, αφού θα υπάρξουν θετικές ψήφοι από την εξ αριστερών αντιπολίτευση.

Θεωρητικά, δεν θα τεθεί και θέμα υπογραφής όλων των υπουργών, κάτω από το σχετικό ΦΕΚ. Αν πάντως «τύχει» να χρειάζεται και η δική του υπογραφή, λένε οι πηγές μας, πάλι… δεν προτίθεται να τη βάλει.

Οι ίδιες πηγές μάς ξεκαθάρισαν ότι ο υπουργός σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τον Κυριάκο, ότι είναι καθαρά θέμα ιδεολογίας του και ότι πιστεύει πως σε αυτή την περίπτωση, ταυτίζεται με τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

 

ΒΟΡΙΔΗΣ ΙΙ: Από την πλευρά του Μαξίμου, η απάντηση που έλαβε συνεργάτης μας είναι ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό, ούτε και σχόλιο για την τοποθέτησή του. Λακωνική εντελώς.

Το γεγονός όμως ότι ο Μάκης Βορίδης δεν είναι ο μόνος βουλευτής, ούτε και ο μόνος υπουργός της ΝΔ, που δεν θέλει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σε συνδυασμό με την προθυμία του χθες να κάνει τη συγκεκριμένη τηλεοπτική συζήτηση (απαντώντας μάλιστα και σε υποθετικά ερωτήματα), έχει δημιουργήσει απορίες.

Ήταν μια προειδοποίηση για τα όρια αντοχής της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος; Μια κίνηση για να «απελευθερώσει» και τους άλλους ομοϊδεάτες; Μια παρακαταθήκη για το μέλλον; Υπάρχουν πολλές εκδοχές.

Το σίγουρο είναι πως αυτό το θέμα αρχίζει να «τεστάρει» τις αντοχές της πολυσυλλεκτικότητας που έχει πετύχει ο πρωθυπουργός, από το κέντρο ως τις παρυφές της άκρας δεξιάς.

Στη δίνη της εσωτερικής έντασης έχει βρεθεί και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος κατηγορείται ότι «πιέζει έντονα για να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή το συντομότερο δυνατό». Υπάρχουν αρκετοί που -κατ’ ιδίαν- δεν εκφράζονται για εκείνον με τα καλύτερα λόγια, εξαιτίας αυτού του θέματος.

Ανάμεσά τους, υπουργοί, βουλευτές, ακόμα και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο μονοπάτι που χάραξε ο… ελληνικός τουρισμός βαδίζει η Αττική Οδός, αν κρίνουμε από την κίνηση. Όπως προκύπτει από την παρουσίαση της εισηγμένης, στο πρώτο εννεάμηνο η κίνηση παρουσίασε αύξηση 10,2% σε ετήσια βάση. Ετσι βρίσκεται 10% υψηλότερα από το προ πανδημίας 2019.

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική Reds (η οποία πούλησε το Smart Park στην Trade Estates), ο όμιλος σημειώνει ότι εξακολουθεί να κατέχει όμορα του εμπορικού κέντρου οικόπεδα, επιφάνειας 100.000 τ.μ., για τα οποία θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις «βέλτιστης χρήσης».

Εμφαση όμως δίνεται στην ανάπτυξη του κτήματος Καμπά και της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, με επενδυτικό πλάνο που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 350 εκατ. 

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΙΙ: Ταμειακά διαθέσιμα και άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού 411 εκατ. ευρώ είχε στις 30/9 ο όμιλος ΕΛΑΚΤΩΡ.

Αν υπολογισθεί και το μέρος του τιμήματος που εισέπραξε στις αρχές Νοεμβρίου για την πώληση της ΑΚΤΩΡ (90,8 εκατ. ευρώ), η ρευστότητά του φθάνει σε 500 εκατ. ευρώ.

Άνετα μπορεί να χρηματοδοτήσει κίνηση επιβράβευσης μετόχων.

 

ΑΚΤΩΡ: Αρνητικές ταμειακές ροές στο εννεάμηνο του 2023 ύψους 95,3 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέρχονται από διακοπείσες δραστηριότητες εμφανίζει σε ενοποιημένη βάση ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ποσό που χρεώνεται αποκλειστικά η θυγατρική της Άκτωρ.

Τα ζημιογόνα έργα δεν επηρέασαν και τα κέρδη EBITDA του ομίλου, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 24%, κυρίως λόγω των λειτουργικών ζημιών ύψους 14 εκατ. ευρώ της Άκτωρ και πολύ λιγότερο από την οριακή μείωση των κερδών EBITDA της Ηλέκτωρ.

Μέχρι το εξάμηνο του 2023 γνωρίζαμε ότι οι ζημιές του κλάδου κατασκευών έρχονται από τη Ρουμανία, ενώ στο εννεάμηνο αναφέρεται πως προκύπτουν και από συμβάσεις στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, το αρνητικό cash flow της Άκτωρ από δραστηριότητες που σήμερα αποτυπώνει διακοπείσες ανέρχονταν σε 37,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης οριακή είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 2,5% στο εννεάμηνο για τον κλάδο κατασκευής παρά το υψηλό ανεκτέλεστο των 2,5 δισ. ευρώ. Μένει να φανεί δε ποια από τα έργα στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες παραμένουν κερδοφόρες.

 

INTRALOT: Παρά ένα… λεπτό έχασε το ευρώ η μετοχή μετά το χθεσινό +7% που επετεύχθη με τζίρο που έφτασε τα 2,44 εκατ. ευρώ.

Σε νέα υψηλά 65 μηνών αναρριχήθηκε η εισηγμένη που σήμερα θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου.

 

INTRACOM: Νέο ρεκόρ και σε αυτή την περίπτωση. Κλείσιμο στα 2,635 ευρώ (+3,33%) και συναλλαγές 1,34 εκατομμύρια ευρώ.

Οι «insiders» συνεχίζουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους. Ετσι, καταγράφηκε δεύτερη φορά σε λίγα 24ωρα, αγορά μετοχών από εταιρεία του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Θεοδωρίδη. Χθες ανακοίνωσε ότι απέκτησε 200.000 μετοχές συνολικής αξίας λίγο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ.

Σε υψηλό 169 μηνών ο τίτλος...

 

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεδρίαση με πολύ… περιπέτεια για τη μετοχή χθες. Ανοιγμα στο 1,78 ευρώ, υψηλό στο 1,97 ευρώ (+11,6%), χαμηλό στο 1,7 ευρώ (-3,95%) και κλείσιμο στο 1,82 ευρώ (2,82%). Συναλλαγές 224 χιλιάδες ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στον τίτλο η Intracom μετέχει με 34,31% μέσω της Intradevelopment.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της εισηγμένης, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Ετσι, η διοίκηση προχώρησε σε νέα αναπροσαρμογή των προβλέψεων για το σύνολο της χρήσης.

Ο πήχης μπαίνει τώρα για τα έσοδα στα 210 εκατ. ευρώ (σ.σ. προηγούμενη πρόβλεψη για πάνω από 200 εκατ.), ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) εκτιμάται ότι θα κινηθούν μεταξύ 41-44 εκατ. ευρώ (από 33 εκατ. ευρώ).

Η έκπληξη εδώ είναι ότι η αρχική εκτίμηση για τα EBIT της γαλακτοβιομηχανίας ήταν μόλις 24,8 εκατ.!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v