Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2024

Αδωνις: «Πάσχω από ακράτεια λόγου» - Το ρεκόρ της Εθνικής στα ακίνητα - Tips για Aegean, ΟΠΑΠ, Austria Cards και CVC

Αδωνις: «Πάσχω από ακράτεια λόγου» - Το ρεκόρ της Εθνικής στα ακίνητα - Tips για Aegean, ΟΠΑΠ, Austria Cards και CVC

ΑΔΩΝΙΣ: Χθες, αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι έχει το… γνώθι σαυτόν ο υπουργός Υγείας. Είπε αυτολεξεί (και μες στο χαμόγελο) στην ERT News: «Η πραγματικότητα είναι ότι πάσχω από μια σοβαρή ασθένεια, που λέγεται… ακράτεια λόγου. Δεν μπορώ να συγκρατηθώ, όταν σκέφτομαι κάτι, θέλω να το πω, αλλιώς θα σκάσω. Δεν με ωφελεί συνήθως…».

Αμέσως μετά απ' αυτή τη δήλωση, με όλο το χιούμορ της, βγήκε στην… επίθεση. Είπε ξεκάθαρα ότι, κατά την πολιτική του άποψη, θα έπρεπε κάθε πολιτευτής ανεξαρτήτως παράταξης να έχει επισήμως πρόσβαση στα στοιχεία των πολιτών και να επικοινωνεί μαζί τους, εφόσον εκείνοι δεν δηλώσουν, όταν λάβουν την πρώτη…κρούση, πως δεν επιθυμούν περαιτέρω επικοινωνία.

Εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, φανταστείτε απλώς μερικές εκατοντάδες πολιτευτές διαφόρων ειδών να σας στέλνουν email (που δεν έχουν και… κόστος) και να πρέπει να πατάτε διαγραφή για να τα διακόψετε. Ευτυχώς το GDPR δεν λειτουργεί έτσι, ούτε στην Ελλάδα ούτε διεθνώς.

Τον δικαιολογούμε όμως τον Άδωνι Γεωργιάδη, διότι μαθαίνουμε ότι πέραν της πολιτικής έχει και φιλική σχέση με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που κάηκε από το συγκεκριμένο θέμα.

Κι ως γνωστόν, τους φίλους του τους προσέχει.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Η ώρα της κρίσης φτάνει! Το πρώτο σοβαρό κρας τεστ με τις τοπικές κοινωνίες και τους ψηφοφόρους τους θα έχουν το προσεχές τριήμερο οι βουλευτές της επαρχίας, μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Με την παρουσία τους στους ιερούς ναούς για τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και στις παρελάσεις για την επέτειο της εθνικής επετείου του 1821, θα διαπιστώσουν στην πράξη τα αποτελέσματα της δυσφορίας της Εκκλησίας και των συντηρητικών πολιτών για τη στάση που τήρησαν στη σχετική ψηφοφορία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, όπου, μάλιστα, τα κόμματα δεξιά της ΝΔ δείχνουν να έχουν ανεβασμένα τα ποσοστά τους.

Σημειώστε ότι ορισμένοι ιεράρχες επιμένουν να κρατούν υψηλούς τόνους και πλέον τον λόγο έχει το… χριστεπώνυμο πλήθος.

 

ΟΠΑΠ: Κατά σχεδόν 13 εκατ. ευρώ ενίσχυσε τα αποτελέσματα 2023 του Οργανισμού η πρόωρη καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο από τη θυγατρική του Ιπποδρομίες ΑΕ.

Ο ΟΠΑΠ αποαναγνώρισε το δικαίωμα χρήσης του πάρκου στο Μαρκόπουλο, ποσού 15,15 εκατ. ευρώ, και διέγραψε υποχρέωση μίσθωσης, ποσού 28,14 εκατ. ευρώ.

Παρέδωσε τις εγκαταστάσεις (σ.σ. μίσθιο) στον υπό ειδική εκκαθάριση ΟΔΙΕ ΑΕ την 1η Μαρτίου.

 

CVC-ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Μπόνους σε στελέχη, διευθυντές και μέλη Δ.Σ. των θυγατρικών κλινικών του μοιράζει το fund.

Ειδικότερα, οι γενικές συνελεύσεις των Υγεία Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών και Creta Interclinic αποφάσισαν τη διάθεση αδιανέμητων κερδών χρήσης 2021 σε στελέχη τους.

 

ΕΤΕ-PRODEA: Σχεδόν ολοκληρώθηκε η σπονδυλωτή μεταβίβαση ακινήτων από την Prodea στην Εθνική Τράπεζα.

Τον Φεβρουάριο, η τράπεζα αγόρασε, έναντι 39 εκατ. ευρώ, 18 ακίνητα. Απομένουν άλλα δύο μικρά ακίνητα, που θα πωληθούν εντός του πρώτου εξαμήνου, με προσυμφωνημένο τίμημα 4 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα αγόρασε από την ΑΕΕΑΠ, πέρυσι, 23 ακίνητα, καταβάλλοντας αθροιστικά 193,75 εκατ. ευρώ.

Τα 41 ακίνητα ήταν μισθωμένα από την Εθνική, η οποία εξοικονομεί από την αγορά ποσό άνω των 25 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπρόσθετα, ο όμιλος επαναδιαπραγματεύτηκε με την Prodea 87 μισθώσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί το δικαίωμα χρήσης κτιρίων κατά 88 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και κατά 24 εκατ. ευρώ για τη μητρική.

 

ΕΤΕ-ΑΚΙΝΗΤΑ: Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η τράπεζα πώλησε 455 ανακτηθέντα ακίνητα εισπράττοντας 76 εκατ. ευρώ, επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Στις 31/12/2023 υπήρχαν αναρτημένα προς πώληση, στη σχετική ιστοσελίδα που διαθέτει η τράπεζα, 1.766 ακίνητα αξίας 209 εκατ. ευρώ, ενώ εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται να αναρτηθούν πωλητήρια για άλλα 850 ακίνητα, αξίας 102 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2023, τα περιουσιακά στοιχεία (σ.σ. κυρίως ακίνητα) που είχαν περιέλθει στην κατοχή του ομίλου Εθνικής, ως αποτέλεσμα ανάκτησης εξασφαλίσεων, ανέρχονταν, ως προς την αξία τους, σε 450 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, 25 εκατ. ευρώ το 2023.

 

VINCI: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στη χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο θέματος που δημοσιεύτηκε προ ημερών στo γαλλικό περιοδικό L’express.
Σε αυτό, ο επικεφαλής του ομίλου Vinci Nicolas Notebaert θυμήθηκε τις δυσκολίες που υπήρχαν το 2008, όταν υπέγραψε δύο συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων.

«Στηριζόμενοι στο μοντέλο παραχώρησης που υιοθετούμε, καταφέραμε να αγωνιστούμε για την εξεύρεση χρηματοδοτικών λύσεων, γεγονός που μας επέτρεψε να αρχίσουμε τα έργα εκσυγχρονισμού και ασφάλειας και να ξεκινήσουμε τη λειτουργία. Την περίοδο 2013-2017, τα εργοτάξιά μας ήταν σχεδόν τα μόνα που λειτουργούσαν στην Ελλάδα», θυμάται. «Σήμερα, διατηρούμε αυτές τις συμβάσεις σε μια χώρα η οποία πηγαίνει καλύτερα και δικαιωθήκαμε που πήραμε το ρίσκο και πιστέψαμε στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας είναι αξιόπιστος εταίρος».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται και ο επίκαιρος συμβολισμός: στην πορεία της προς την Αθήνα, στα τέλη Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία παραδόθηκε από τη Vinci λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

 

AUSTRIACARD: Από τις μετοχές που διασώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς έκλεισε στα 6,52 ευρώ ή 2,84% υψηλότερα. Βέβαια, η απόδοση τους τελευταίους μήνες είναι πενιχρή, μόλις 5% σε επίπεδο τριμήνου.

Η εταιρεία ανακοινώνει την Πέμπτη οικονομικά αποτελέσματα 2023, με τη Eurobank Equities να περιμένει ότι θα παρουσιάσει προσαρμοσμένα EBITDA 46 εκατ. ευρώ ή 18% υψηλότερα και καθαρά κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

 

AEGEAN: Ο Θανάσης Λασκαρίδης ήταν αυτός που πούλησε, μέσω πακέτου που έγινε χθες, το 3,4% στον αδελφό του Παναγιώτη έναντι 36,88 εκατ. ευρώ. Μέχρι τη συγκεκριμένη μεταβίβαση εμφανίζονταν να κατέχουν από 9,48% έκαστος.

Θυμίζουμε ότι η παρουσία των δύο αδελφών στην αεροπορική εταιρεία χρονολογείται από το 2001, από την εποχή που η Aegean συγχωνεύτηκε με την Cronus Airlines, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις υπεραξίες που έχουν αποκομίσει.

Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει είναι αν η κίνηση θα έχει συνέχεια με νέες πωλήσεις, κάτι που ακούγεται στην αγορά. Μένει να φανεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v