Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2002

Το κυνήγι των μαγισσών και η πίτα που κινδυνεύει

Το ξύλο που έπεσε σήμερα στη Σοφοκλέους δεν είναι παρά αποτέλεσμα της άκρατης πλέον φημολογίας για ”νέες περιπέτειες” επώνυμων επιχειρηματιών.

Που συνδυάζεται όμως με την εντύπωση οτι όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες αυτές τις ταραγμένες, δεν έχουν σχέση με ”καθαρά χέρια” αλλά με μια κατάσταση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ανάμεσα σε κάποιες ισχυρές δυνάμεις, επιχειρηματικές και κατα μίαν έννοια ίσως, ”πολιτικές”.

Τό κακό της υπόθεσης ( διότι εάν ξυπνήσουν κάποιες άλλες υγιείς δυνάμεις ίσως υπάρξει εν τέλει και μία αλλαγή προς το καλύτερο) είναι οτι η αγορά ( όπως άλλωστε και η οικονομία) κινδυνεύει να εμπλακεί σε ένα ”κυνήγι μαγισσών” από το οποίο λίγοι θα βγούν αλώβητοι, καθώς ”ράμματα” υπάρχουν για πολλούς. Πάρα πολλούς. Κι άν δεν υπάρχουν, τότε κάλλιστα ..εφευρίσκονται!

Το ερώτημα που θέτουν καποιοι ”παρατηρητές” είναι άν θα υπάρξει ανακωχή μεταξύ ορισμένων ”μεγαλοκαρχαριών” της συγκυρίας, που σφάζονται πλέον ανοικτά -και δια του Τύπου-ή θα είναι μία μάχη μέχρι του τέλους.

Με λίγα λόγια, το ερώτημα είναι άν θα πρυτανεύσει ξανά όπως έχει συμβεί και παλαιότερα, η λογική του να μήν... καεί η ”πίτα”, (οπότε τι νόημα θα έχει το ..μοίρασμα), ή θα δούμε τους ”ελέφαντες” να παλεύουν ως το τέλος, με κίνδυνο να πατήσουν διάφορα... μυρμήγκια πριν τελειώσουν την πιθανότατα ανελέητη διαμάχη τους.

Ο χρόνος θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v