Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2003

Αρχές Ιουνίου νέο πακέτο του ΟΠΑΠ στην αγορά

Πυρετωδώς πρέπει να εργάζονται στα γραφεία του ΟΠΑΠ, καθώς, όπως πληροφορήθηκε ο Χαμαιλέων, όλα πλέον δείχνουν πως το οικονομικό επιτελείο της πλατείας Συντάγματος έχει δώσει εντολή για τη διάθεση και νέου πακέτου μετοχών του δημοσίου στην αγορά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διάθεση έχει ορισθεί για τις αρχές Ιουνίου και το ποσοστό μπορεί να ανέλθει έως και το 25%.

Θέλετε η αποτυχία του project των ΕΛΠΕ, θέλετε οι αυξημένες ανάγκες για κοινωνική (και όχι μόνον) πολιτική ενόψει των επερχόμενων εκλογών επιβάλουν στο οικονομικό επιτελείο να δώσει στο επενδυτικό κοινό και νέα φιλέτα από επιτυχημένες ΔΕΚΟ.

Οσον αφορά τώρα σε πιθανά νομικά εμπόδια που πιθανόν να νομίζετε ότι προκύπτουν σημειώστε ότι τον Ιανουάριο έληξε η εξάμηνη απαγόρευση νέας προσφοράς, ενώ στο διάστημα έως και τον Απρίλιο 2003, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, δεν μπορεί να διατεθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 9,2%.

Μάλιστα, μετά τον Απρίλιο ο περιορισμός αφορά μόνο στην υποχρέωση του δημοσίου να μην παραχωρήσει την πλειοψηφία του ΟΠΑΠ, όπως προβλέπει ο ν. 2843/ 2000.



Ο νόμος αυτός ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην Μ. Βρετανίας, και ορίζει το μονοπώλιο του κάθε κράτους στη διάθεση τυχερών παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v