Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2003

Η ”ατάκα” Θωμαδάκη και η ουσία των λεγομένων του

Παρότι είναι πολύ πιθανό ότι σήμερα αίσθηση θα δημιουργήσει η αποστροφή της χθεσινής ομίλίας του κ. Θωμαδάκη περί ”μηχανισμού εμπορίας στοιχημάτων”, η ουσία των όσων είπε ήταν αλλού.

”Το εγχείρημα που λέγεται ανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην αγορά βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια σας” είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Ενώσεως Εισηγμένων Εταιριών του Χ.Α. και είχε βεβαίως δίκιο.

Οπως είχε δίκιο όταν τους προέτρεψε να προστατεύσουν (σ.σ. δηλαδή να... εφαρμόσουν) ως κόρη οφθαλμού, τους κανόνες διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Διότι καλό (για την ακρίβεια απαραίτητο) είναι να κάνει εκείνος τον... ”μπάτσο”, αν όμως οι ίδιοι δεν πιστέψουν ότι η εφαρμογή αυτών των κανόνων είναι ”επένδυση”, όπως χαρακτηριστικά τους είπε, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!

Για πρώτη ίσως φορά ο κ. Θωμαδάκης φάνηκε άλλωστε να αναγνωρίζει πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά ( για το οποίο βεβαίως μοιραία φέρει μέρος της ευθύνης),ενώ τόνισε ότι ”τώρα είναι η περίοδος της δουλειάς για την πιστή και αποτελεσματική εφαρμογή του πλαισίου που διαθέτουμε”.

”Από το στόμα του και στου Θεού το αυτί” θα προσθέταμε, υπογραμμίζοντας όμως και κάτι άλλο.

Οτι η εκτίμηση του κ. Θωμαδάκη πώς ”εάν το χρηματιστήριο πάψει να είναι μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων...(τότε) απομένει ένας μηχανισμός εμπορίας στοιχημάτων” εκτός από άκρως θεωρητική είναι και... επιβλαβής, δεδομένου ότι δίνει λαβή για αποπροσανατολισμό της δημοσιότητας από τα σοβαρά στα... ασόβαρα.

Διότι επί του πρακτέου μάλλον θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι η άντληση τεράστιων κεφαλαίων συνεχίζεται από το... Δημόσιο, όπως φαίνεται και από το... υπερκείμενο σχόλιο μας.

Μη φτάσουμε λοιπόν τώρα, στα... ξεκούδουνα, να συζητάμε για θεωρητικολογίες τύπου... Πάχτα που είπε πρόσφατα ότι τάχα μου οι τράπεζες δεν πρέπει να είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v