Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2003

Η... υποβρύχια εκτόξευση της ΚΛΩΝΑΤΕΞ

Πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο στους αιθέρες (για να είμαστε και στο κλίμα της περιόδου) θυμίζει η μετοχή της ΚΛΩΝΑΤΕΞ το τελευταίο διάστημα καθώς μέσα σε διάστημα περίπου 30 ημερών έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του... 150%, από τα... τάρταρα στα οποία είχε καταλήξει!!!

Το... θαύμα αυτό είναι ανεπανάληπτο ακόμη και για την πλέον περιβόητη (για την... κινητικότητα της) μετοχή του Χρηματιστηρίου. Ανατρέχοντας στο παρελθόν ο Χαμαιλέων διαπίστωσε ότι υπήρξε ένα αντίστοιχο, πλην όμως μικρότερο σε ποσοστιαία μεγέθη ”ράλι”, προς το τέλος του 2001, όταν η συγκεκριμένη μετοχή σκαρφάλωσε από την περιοχή των 6 ευρώ, στα περίπου 11 ευρώ.

Αυτό βεβαίως ουδόλως την εμπόδισε να διολισθήσει εκ νέου, σταδιακά, στα 6 ευρώ από τα οποία και... κατέρρευσε επεισοδιακά πριν το τέλος του 2002 (σ.σ. οι τιμές είναι προσαρμοσμένες λόγω reverse split).

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς έχουν τα πράγματα, αρκεί να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2002, η μετοχή εξακολουθεί να γράφει απώλειες πάνω από 50%, παρά την...εκτόξευση του τελευταίου μήνα!!

Το ερώτημα που απευθύνει γενικώς η στήλη είναι για ποιούς λόγους καλπάζει τώρα έτσι... ξέφρενα η μετοχή. Αραγε θα κάνει την έκπληξη στα αποτελέσματα του α΄τριμήνου; Ή μήπως χτύπησαν ”φλέβα” πετρελαίου σε κάποιο από τα εργοστάσια;

Μια πρώτη απάντηση φαντάζομαι ότι θα ζητήσει κατά τη συνήθη πρακτική του και το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v