Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2008

"Βράζουν" οι ΕΠΕΥ και το... Asset Management

Βράζουν οι ΕΠΕΥ και το... Asset Management
Παρά την τρέχουσα δυσχερή χρηματιστηριακή συγκυρία στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίου, μικροί και μεγάλοι βρίσκονται… εν δράσει. Για την ακρίβεια ο χώρος "βράζει", πράγμα ασυνήθιστο στη χώρα μας όταν οι δείκτες δεν καλπάζουν.

Ζυμώσεις και επαφές για συνεργασίες, εξαγορές ή και απλώς μεταγραφές υπάρχουν αρκετές.

Πέραν όμως αυτών, υπάρχουν και νέα σχήματα. Κοντά στο να πάρει άδεια από την Ε.Κ. βρίσκεται η ΕΠΕΥ του κ. Λινάτσα, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε στέλεχος της Σίγμα (νυν Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ) έχοντας την ευθύνη της εξυπηρέτησης ξένων, κι έφτασε μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή στην Πειραιώς.

Η ΕΠΕΥ του κ. Λινάτσα έχει λάβει ήδη άδεια από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου εδρεύει. Ήδη η ΕΠΕΥ λειτουργεί με μια ομάδα 4 - 5 στελεχών, τα περισσότερα εκ των οποίων δούλευαν πριν στο εξωτερικό, και ετοιμάζεται να στελεχώσει τμήμα ανάλυσης, κι όχι μόνο.

Την ιδέα σύστασης ΕΠΕΥ εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο κ. Γ. Κατσουρίδης, μέχρι πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΑΧΕ, σε συνεργασία με διακεκριμένο διαχειριστή (με ιδιαίτερη εμπειρία σε ξένες αγορές) ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του.

Τέλος, τη μεγάλη έκπληξη ετοιμάζεται να κάνει εγχώριος τραπεζικός όμιλος, επεκτείνοντας την παρουσία του σε νέες δραστηριότητες και μάλιστα με υπολογίσιμο αρχικό κεφάλαιο υπό διαχείριση.

Να δείτε που θα υπάρξει και νέος γύρος μετακινήσεων σε μεγάλα και μικρά μαγαζιά του Asset Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v