Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2008

Το ελληνικό... παράδοξο με τις δημοπρασίες

Το ελληνικό... παράδοξο με τις δημοπρασίες
Ανεξήγητη θεωρούν παράγοντες της αγοράς την... επιμονή που δείχνουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι όσον αφορά στον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας της δημοπρασίας κατά το κλείσιμο των τιμών κάθε συνεδρίασης.

Το φαινόμενο -για ελληνικό παράδοξο κάνουν λόγο οι ίδιες πηγές- παρατηρείται όλο και συχνότερα τελευταία, με αποκορύφωμα την περίοδο όπου «κλείνει» ο μήνας στα παράγωγα.

Είναι προφανές και ποιοι έχουν την ισχύ (ρευστότητας, δύναμης και πληροφόρησης) να προσφέρουν ή να ζητούν τόσο μεγάλο αριθμό μετοχών συγκεκριμένων εταιριών αλλά και ποιοι βρίσκονται συχνα πίσω από αυτήν τη μεθόδευση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βέβαια, έχει την ευχέρεια να γνωρίζει σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια ποιοι και πώς εμπλέκονται σε αυτό το... παιχνίδι που γίνεται κάθε φορά για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής. Όπως επίσης και ποιοι εξυπηρετούνται.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν... κουνιέται φύλλο, γιατί δεν ιδρώνει το αφτί κανενός για μια μεθόδευση, η οποία επί της ουσίας «ακυρώνει» συχνά το σύνολο της συνεδρίασης που έχει προηγηθεί.

Επιμέρους διορθώσεις που επιχειρήθηκε να γίνουν ελάχιστα συνέβαλαν στην ομαλοποίηση του προβλήματος. Με το... κακό να συνεχίζεται και την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικότερα στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
 
Όχι τίποτε άλλο, απλΏς βλέπουμε ότι το φως της δημοσιότητας... αρνείται επιμόνως να πέσει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 

Εμείς, πάλι, λέμε να ξεκινήσουμε τη συγκέντρωση στοιχείων, έτσι ώστε να έχουμε να γράφουμε...  

Και υπάρχουν πολλά άξια αναφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v