Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2008

ΠΡΔ: Ο στρατηγικός... φάντασμα και τα σενάρια

ΠΡΔ: Ο στρατηγικός... φάντασμα και τα σενάρια
Επίδοξος στρατηγικός επενδυτής στην Προοδευτική με εννέα γράμματα… Ποιος να 'ναι; Ποιος να 'ναι;

Ρέστης δεν είναι… Βγενόπουλος δεν είναι… Πλακόπητας όχι… Sawiris δεν βγαίνει…

"Κύριου, κύριου, ήρθαν οι επισκέπτες με το ελικόπτερο" που λέει και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός στη γνωστή διαφήμιση, την ώρα που ο... κύριου ψάχνει τη λύση στο σταυρόλεξο.  

Κάτι τέτοιο μας θυμίζει η όλη ιστορία που έχει δημιουργηθεί στην Προοδευτική, όπου ψάχνουν, λέει, οι βασικοί μέτοχοι να βρουν τον μυστηριώδη... επενδυτή-φάντασμα που κοντεύει το 5% στην  εταιρία.
 
Γι' αυτό μάλλον το άφησαν να διαρρεύσει στον Τύπο, μήπως και αποκαλυφθεί ποιος είναι αυτός ο... Ζορό.

Θα έβαζαν και φωτογραφία μήπως τον αναγνωρίσει κανείς, αλλά τους εμπόδισε η... μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μεγάλη... «παιχτούρα» πρέπει να είναι ο λεγόμενος επίδοξος στρατηγικός συνεταίρος (στο εξής «επίδοξος»).

Και αυτό γιατί -αν ισχύουν τα σενάρια που κυκλοφορούν στη Σοφοκλέους- ακολούθησε μια τακτική που θα τη ζήλευαν ακόμη και τα μεγαλύτερα «γατόνια» της ΜIG, της Εθνικής και της Eurobank...

Δείτε, λοιπόν, πώς δρουν τα μεγάλα μυαλά, για να… μαθαίνετε:

Πρώτον, ήθελε την Προοδευτική από παλιά, πριν χαλάσει το deal με τους πάλαι ποτέ υποψήφιους στρατηγικούς εταίρους (ΒΙΟΤΕΡ κ.ά.), αλλά δεν έκανε κουβέντα προκειμένου να αγοράσει στα χαμηλά

Κι έτσι σήμερα φαίνεται να ελέγχει γύρω στο 5% της εταιρίας!

Και δεύτερον, φαίνεται ότι έπιασε στον ύπνο τον εκ των βασικών μετόχων κ. Σπύρο Κούτλα, ο οποίος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα για το θέμα: πουλούσε συνεχώς (και όσο-όσο) ρίχνοντας το ποσοστό του κάτω από το 10%, χωρίς να ξέρει ότι πουλώντας κινδυνεύει να χάσει… το μεγάλο πάρτι!

Όλα αυτά, βέβαια, τα λένε τα σενάρια! Γιατί ένας Θεός ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο «επίδοξος» ή, επίσης, πόσο «άγνωστος» ενδεχομένως να είναι ο «επίδοξος»!

Όπως επίσης και το αν τελικά είναι «επίδοξος» ή απλώς κάποιος που ποντάρει στο ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος... «επίδοξος».

Στο χρηματιστήριο σίγουρα  ισχύει το «ποτέ μην πεις ποτέ», αλλά στην περίπτωσή μας η επικρατέστερη παροιμία μάλλον είναι το... «ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»…

Διότι η Προοδευτική με αυτά και με κείνα έχει κερδίσει 35% μέσα σε... δύο συνεδριάσεις! 

Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον την κατάληξη του... θρίλερ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v