Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2008

Σφηνάκια για ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΤτΕ, ΝΕΛ και... ΟΤΕ-μίζες

Σφηνάκια για ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΤτΕ, ΝΕΛ και... ΟΤΕ-μίζες
ΝΕΛ: Σχεδόν 20% κάτω η τιμή της μετοχής από την τιμή διάθεσης στην πρόσφατη αύξηση (σ.σ. η οποία παρά την είσοδο της Sea Star με σεβαστό ποσό καλύφθηκε μόνο κατά το… ήμισυ!). Στα 70 λεπτά ήταν η τιμή διάθεσης, στα 57 λεπτά η τιμή της τελευταίας συνεδρίασης. Να δούμε και τι θα δείξει το επερχόμενο… α΄ τρίμηνο σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων.
 
--------------------------------------------

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ο (εικονιζόμενος στο σκίτσο μας) εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε 100.000 μετοχές προ ημερών, την ίδια δηλαδή μέρα που αγόρασαν από 50.000 τεμάχια τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, κ. Τρουλλινός και Κλώνης.

Τώρα τελευταία, την ημέρα που πουλάει ο πρόεδρος αγοράζουν (ισόποσες) μετοχές τα… στελέχη του.

Πάντως, τα χρήματα που εισέπραξε ο ίδιος, με τη μετοχή στα 2 ευρώ (από 7 ευρώ που ήταν πριν από περίπου 2 χρόνια, αν θυμάστε), ούτε για… φτηνή μεταγραφή στον Ολυμπιακό δεν φτάνουν.

Υ.Γ.: Ο κ. Κόκκαλης ανέλαβε προ ημερών και πρόεδρος της θυγατρικής Unibrain, στην οποία απορροφήθηκε η Hellas On Line. Κίνηση με… σημασία υποθέτουμε.

-------------------------------------------------

ΤτΕ: Χρόνια τα λέγαμε, κανένας δεν μας άκουγε. Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι εταιρία ειδικού τύπου και ΔΕΝ έπρεπε να παραμείνει στο χρηματιστήριο. Ευτυχώς, σιγά-σιγά ξυπνούν οι μέτοχοι και καταλαβαίνουν ότι ακόμη και το καταστατικό της είναι πολύ, μα πολύ, διαφορετικό.

Θα λυγίσει το Δημόσιο να δίνει μόνιμα περισσότερο μέρισμα στους μετόχους και να αλλάξει το καταστατικό; Χλομό το βλέπουμε.

Θα τη βγάλει από το χρηματιστήριο; Αυτό και αν το βλέπουμε χλομό. Διότι για να τη βγάλει πρέπει να πληρώσει.

Και το Δημόσιο μόνιμα κοιτάει από πού θα… εισπράξει.

-------------------------------------------------------

ΟΤΕ - Siemens: Αυτή η χρονική σύμπτωση, κάποιοι -πρώην- υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν για τη συμφωνία με την Deutsche Telekom και την ίδια ώρα να έρχονται στο φως οι απίθανου ύψους μίζες που πλήρωνε σε διάφορους η Siemens για να παίρνει τα έργα του ΟΤΕ, είναι έως και καταπληκτική.

Καλά, δεν φοβούνται οι τότε -πολιτικά- εμπλεκόμενοι μην ανοίξει κανένας «κουμανταδόρος» το… στόμα του; Ή ποντάρουν στην περιβόητη πλέον ασυλία;

Είναι να μην πιάσει το… Σκαρπέλο και τους πελεκήσει κανένας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v