Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2003

Τα αρνητικά ”Sentiment Indicators”

Σα να μην έφτανε όμως ο κ. Roach και η χθεσινή έντονα πτωτική τάση (είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% του -ευτυχώς μάλλον χαμηλού- όγκου συναλλαγών στο NYSE, ήταν πτωτικό), μας ήλθαν και τα στοιχεία από ορισμένους ”δείκτες” που χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι contrarians στις ΗΠΑ.

Ετσι, όπως πληροφορούμεθα μέσω της Investors Intelligence, το ποσοστό των ”ταύρων” στις τελευταίες μετρήσεις ανήλθε σε 60,2% και των ”αρκούδων” σε μόλις 16,1%. Οπως σημειώνουν οι αναλυτές της Schaeffer’s Investment Research το ποσοστό των ”ταύρων” κινείται πλεον κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, που σημαίνει ότι μάλλον δεν έχουν μείνει και πολλοί εκτός αγοράς για να δώσουν... καύσιμα στο ”ράλι”.

Περίπου αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα και από δείκτες των options όπως τα put/call ratios στο CBOE και τα put/call ratios στο QQQ ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο Exchange Traded Fund, που ”παρακολουθεί” το NASDAQ.

Κι από πάνω έχουμε και τον αριθμό των ”αρνητικών προαναγγελιών” αμερικανικών εταιριών για τα κέρδη εξαμήνου, να αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Μόνο ο κατά Roach... ”φυσητήρας” της FED μας ”σώζει” αυτή την εβδομάδα, κι αν μας σώσει, καθώς τεχνικοί αναλυτές, όπως ο Ralph Acampora της Prudential βλέπουν ”τεστάρισμα” των πρώτων στηρίξεων (DOW στις 8945, S&P στις 972, NASDAQ στις 1597 μονάδες), αλλά και πιθανή διάσπασή τους!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v