Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2008

Σφηνάκια για 3 (εισηγμένες) +1 (προς εισαγωγή)

Σφηνάκια για 3 (εισηγμένες) +1 (προς εισαγωγή)
 SΑΤΟ: Σημαντική είδηση πρόκειται να ανακοινωθεί οσονούπω. Μαθαίνουμε ότι αφορά σε διεθνή συνεργασία, με εξαιρετικό ενδιαφέρον - και μετοχικά.

Aν μάλιστα έχουμε καταλάβει καλά όσα πήραν τα αυτάκια μας, τότε το joint venture αφορά το χώρο του "do it yourself"...
 
-------------------------------------------------------

JP ΑΒΑΞ: Το νέο επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ότι το 50% των εργασιών του θα έρχεται από το εξωτερικό από 38% το 2007. Διαθέτει ανεκτέλεστο υψηλότερο των 3 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1,2 δισ. ευρώ είναι τα ποσοστά που της αναλογούν από κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχει και έχουν αναλάβει έργα στο εξωτερικό.

------------------------------------------------------

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
: Η επικέντρωση στη χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων σηματοδοτεί και σταδιακή αποχώρηση από δραστηριότητες λιανικής που δεν αποτελούν core business;

Διότι για κάποιες συμμετοχές μαθαίνουμε ότι χτύπησε ήδη πόρτες, αλλά οι ενδεικτικές τιμές ήταν μακριά από τις αρχικές απαιτήσεις. Παραμένει στην… πρίζα;

Mε τη Σφακιανάκης φαίνεται να υπάρχει όμως κι άλλο θέμα. Η «εκπροσώπησή» της στον χρηματιστηριακό χώρο μέσω «ενδιαμέσων» μαθαίνουμε ότι δημιουργεί απορίες και… εντυπώσεις.

Μπλοκάρει επίσης την εκδήλωση τυχόν ενδιαφέροντος από την πλευρά σοβαρών επενδυτών που θέλουν να μιλούν κατευθείαν με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις, χωρίς να παρεμβάλλονται διαφόρων ειδών… «παράσιτα».
 
Κρίμα αν είναι έτσι, γιατί η εταιρία έχει πράγματι γερά "ατού" με τις  άκρως ενδιαφέρουσες κινήσεις της το τελευταίο διάστημα. 

--------------------------------------------------------------------

ΓΙΟΥΛΑ: Εξετάζει την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. αφού βελτιωθεί η διεθνής χρηματιστηριακή συγκυρία. Σημειώνεται ότι fund της Global Finance διαθέτει περί το 18% του μετοχικού της κεφαλαίου. Προφανώς θα υπάρξει συνδυασμός αύξησης και διάθεσης υφιστάμενων μετοχών στη δημόσια προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v