Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2008

Το καλύτερο "παράσημο" για τον Βγενόπουλο

Το καλύτερο παράσημο για τον Βγενόπουλο
Μία από τις πρωτοτυπίες που εφάρμοσε στη MIG ο κ. Α. Βγενόπουλος ήταν η θέσπιση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετόχων» που -χωρίς να είναι θεσμικό όργανο- είχε τον ρόλο της συγκέντρωσης εκπροσώπων από τους μεγαλύτερους επενδυτές της MIG και τη συμβουλευτική παρουσία τους στη χάραξη της επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου.
 
Κάτι που στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ κυρίως) ονομάζεται Advisory Board.

Αυτή η «Συμβουλευτική Επιτροπή», λοιπόν, έκανε αισθητή την παρουσία της στη χθεσινή συνέλευση της MIG, με μια λιτή ανακοίνωση που έβγαλε προτείνοντας την επανεκλογή του Δ.Σ. της εταιρίας και σημειώνοντας «τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα από την αύξηση κεφαλαίου» (σ.σ. καθώς δεν έχει ακόμη κλείσει ούτε χρόνος).

«Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετόχων της MIG εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοίκηση της εταιρίας την περίοδο από τη δημιουργία της Επιτροπής», προσθέτει.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, δεν είναι μόνο τι λένε αλλά ποιοι τα λένε. Διότι μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» είναι μερικά από τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Fidelity, Franklin, Tosca, Laxey κ.ά.

Και πώς να έχουν παράπονο όταν γενικώς «έχει καεί το πελεκούδι» στη διεθνή οικονομικοεπενδυτική σκηνή, κι όμως η MIG όχι μόνο έβγαλε μεγάλα κέρδη, αλλά «βλέπει» και τη μετοχή της σε μικρή απόσταση από την τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή την περίοδο μόνο λίγο δεν είναι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v