Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2008

H Eθνική, το ιδιότυπο front running και τα short

H Eθνική, το ιδιότυπο front running και τα short
Το γράφαμε από χθες στο Euro2day.gr ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της ETE που ήταν καλύτερα του αναμενομένου, σε συνδυασμό με την προσδοκία αγορών στο συγκεκριμένο τίτλο, λόγω του rebalancing στον δείκτη MSCI, ενδέχεται να βγάλουν αγορές trading, οδηγώντας σε μικρές υπερβολές.

Κι αποδειχτήκαμε… συντηρητικοί.

Όχι απλώς αγορές trading αλλά ένα ιδιότυπο... front running εκδηλώθηκε στον τίτλο της ΕΤΕ. Το σύνολο σχεδόν των ξένων brokers αγόραζε μετοχές από την έναρξη της συνεδρίασης, με την προσδοκία ότι θα τις πουλήσει σε υψηλότερα επίπεδα, στα "παθητικά κεφάλαια" (passive funds… αγγλιστί), που λόγω rebalancing των δεικτών του ΜSCI πρέπει να ενισχύσουν τη θέση τους στον τίτλο.

Προσδοκία που όπως γράφαμε έγκειται στο ότι μέχρι και τη συνεδρίαση της Τρίτης (όπως εκτιμούσαν οι αρμόδιοι εξυπηρέτησης ξένων κεφαλαίων που δουλεύουν στις εγχώριες ΑΧΕ) μόλις το 20% των αγοραπωλησιών rebalancing είχε ολοκληρωθεί.

Οι μαζικές αγορές πυροδότησαν με τη σειρά τους ανατροφοδοτούμενη άνοδο.

Αφενός όσοι είχαν short θέσεις φοβήθηκαν κι έσπευσαν να τις κλείσουν με αγορές μετοχών, και αφετέρου κάποια παθητικής διαχείρισης funds… "τσίμπησαν" και έβγαλαν χθες άρον-άρον αγορές, φοβούμενα ότι σήμερα και αύριο ίσως η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ εξωθηθεί υψηλότερα.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο αγοραστής στη δημοπρασία κλεισίματος, που ώθησε την τιμή πάνω από τα 33,72 ευρώ, με αποτέλεσμα να δοθεί και τεχνικό σήμα βραχυχρόνιας ανόδου.

Μόνο που στη δημοπρασία οι προχθεσινοί αγοραστές ή όσοι αγόραζαν χθες το πρωί ήταν… πωλητές!

Κάποιοι αποδίδουν τις πωλήσεις στα δημοσιεύματα περί προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ.: σωστά διαβάζετε) να θέσει πλαφόν στα επιτόκια πιστωτικών καρτών ή άλλων χορηγήσεων!

Κάποιοι άλλοι απλώς στην… εγκράτεια.

Υ. Γ.: Μεταξύ άλλων, χθες κυκλοφόρησε και ξαναζεσταμένο το σενάριο περί επαναθέρμανσης των επαφών ΕΤΕ - Πειραιώς. Στην Εθνική παρότι το διαψεύδουν, μάλλον κρυφοκοιτάζουν προς την... αυστροουγγαρική αυτοκρατορία. Όχι ως θαυμαστές του Μέτερνιχ . Ως συνεταίροι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v