Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2008

Ο... πονηρός του ΟΛΠ, το ρεκόρ της IBG και KΡETA

Ο... πονηρός του ΟΛΠ, το ρεκόρ της IBG και KΡETA

Στα αβαθή του Πειραιά έριξε χθες τους… πωλητές που εμφανίστηκαν στον ΟΛΠ μεθοδικός αγοραστής ο οποίος από την έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης μάζευε μετοχές του Οργανισμού.

Ποντάροντας στον κανόνα «αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση» που ακολουθούν οι περισσότεροι, ο αγοραστής περίμενε υπομονετικά τις πωλήσεις που υπολόγιζε ότι θα έβγαιναν μετά την ανακοίνωση των οικονομικών προσφορών.

Και δικαιώθηκε. Οι πωλήσεις εντάθηκαν προοδευτικά όταν η τιμή της μετοχής διέσπασε ανοδικά αρχικά τα 24,74 ευρώ και εν συνεχεία τα 25,30 ευρώ. Μέχρι και τις 3 περίπου το μεσημέρι λίγοι είχαν αντιληφθεί ότι το χαρτί το σάρωνε ουσιαστικά ένας αγοραστής.

Όταν έγινε αντιληπτό, οι πωλητές τράβηξαν την προσφορά τους, με αποτέλεσμα εντός ελάχιστων λεπτών από ποσοστιαία άνοδο 10% ο τίτλος του ΟΛΠ να φτάσει να καταγράφει άνοδο 20%.

Σε αυτά τα επίπεδα ξαναβγήκε προσφορά από τους πωλητές. Οι οποίοι σημειωτέον πέραν του κανόνα «πούλα στην είδηση» προφανώς πιστεύουν ότι οι οικονομικές προσφορές για τον ΟΛΠ δεν δικαιολογούν τρέχουσα κεφαλαιοποίηση άνω των 625 εκατ. ευρώ.

Αυτή όμως δεν είναι απαραίτητα και η σωστή άποψη. Υπάρχουν κι άλλες, περί του εντελώς… αντιθέτου, όπως θα διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.

Μένει να φανεί ποιος θα δικαιωθεί, αλλά εμείς μάλλον είμαστε με την άποψη των αγοραστών.

---------------------------------------------------------

IBG: Γνωστή και ως Επενδυτική Τράπεζα, έκανε τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών ΟΤΕ της MIG (στον όμιλο ανήκει άλλωστε) στην Deutsche Telekom κι έγραψε για τον Μάιο μερίδιο αγοράς... 37,8%, που μάλλον είναι και... ρεκόρ!

Ωστόσο δεν τα έκανε όλα ο ΟΤΕ.

Η καλή εταιρία κρατά τα σκήπτρα και στις συναλλαγές εξαιρουμένου του πακέτου του ΟΤΕ με ένα ωραιότατο 18,1%, όταν ο δεύτερος (η Εθνική - P&K που έχει κάνει come back) έχει μόλις 11,14% και όταν η Πειραιώς κατάφερε με 10,33% να μπει «σφήνα» γι' αυτόν τον μήνα (χάρη στο πακέτο της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ όμως) στη Eurobank που έγραψε 9,94%.

Στο πεντάμηνο η κατάσταση είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Τρεις μεγάλοι μπροστά (πρώτη και πάλι η IBG, δεύτερη η Eurobank αλλά σε απόσταση... αναπνοής πλέον από την τρίτη Εθνική - Ρ&Κ) και οι υπόλοιποι να κοιτάνε με τα... κιάλια

Είναι χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης της αγοράς ότι οι παραπάνω τρεις εταιρίες έχουν αθροιστικά μερίδιο αγοράς... 55,3% και ότι είναι οι μόνες με διψήφια μερίδια η κάθε μία.

Η επόμενη τριάδα (Πειραιώς, Alpha Finance και EUROXX - η τελευταία έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί στην κατάταξη τους τελευταίους μήνες) πιάνει αθροιστικά περίπου 19%, ενώ η απόσταση της πρώτης του γκρουπ από την τελευταία του παραπάνω γκρουπ ξεπερνά τις... 7 ποσοστιαίες μονάδες!

Αγορά για ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ!

--------------------------------------------------

CRETA FARM: Πακέτο - πακέτο προχωρά το placement της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας. Χθες διατέθηκε άλλο ένα πακέτο 300 χιλιάδων τεμαχίων στα 10 ευρώ από τους βασικούς μετόχους.

Με βάση τον στόχο για διάθεση περίπου 1 εκατομμυρίου μετοχών μένει να πουληθεί ένα επιπλέον πακέτο της τάξης των 200 χιλ. μετοχών.

Έλληνες και Ισπανοί πήραν τα πακέτα τους. Λέτε ο επόμενος να είναι Ιταλός; Κι αυτοί… «ξέρουν από λάδι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v