Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2008

ΑΓΡΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ και οι (εθνικές) ασφάλειες!

ΑΓΡΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ και οι (εθνικές) ασφάλειες!
Νέο χτύπημα είχαμε προ ολίγου καιρού από τον τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος (ο... τομέας) διατράνωσε την αντίθεσή του στην εκχώρηση πλειοψηφικού πακέτου και του management της ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η αντίθεσή του στην εκχώρηση του management του ΟΤΕ και η δήλωση της επικεφαλής του, κ. Λ. Κατσέλη, ότι το Δημόσιο θα πάρει πίσω το management σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαναγίνει κυβέρνηση.

Δήλωση που εκ των υστέρων καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να υποβαθμιστεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Στην περίπτωση της ΑΤΕ Ασφαλιστική ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ έδειξε αυτοσυγκράτηση. Καμία υπόσχεση -προς το παρόν- για... επανακρατικοποίηση.

Και ας γκρίνιαξαν οι εργαζόμενοι ότι σε περίπτωση πώλησης της εταιρίας θα υπάρξει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, όπως έχει συμβεί στην άλλη πρώην κρατική ασφαλιστική Φοίνιξ από την ώρα που πέρασε στον έλεγχο της Groupama.

Στην περίπτωση της ΑΤΕ Ασφαλιστική οι ενδιαφερόμενοι δεν κρατούν καν τα προσχήματα. Ανεπισήμως το έχουν ήδη πει ότι η εταιρία θα χρειαστεί μείωση προσωπικού.

Μήπως να το ξανασκεφτούν στο ΠΑΣΟΚ για την επανακρατικοποίηση; Στο κάτω-κάτω γιατί να μην είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος τομέας οι ασφάλειες; Τόσα λεφτά... χάνουν κάθε χρόνο!

Αλλά πού χρόνος να σκεφτούν τώρα. Πέφτουν οι... μπάτσες για την υπόθεση Siemens, η μία πίσω από την άλλη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v