Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2008

Σφηνάκια για Μινωικές, Eurobank και μεταγραφές

Σφηνάκια για Μινωικές, Eurobank και μεταγραφές
Μινωικές Γραμμές: Για άλλη μία φορά, κατά τους τελευταίους μήνες, η Atlantica, συμφερόντων του ομίλου Naples του κ. Εμ. Γκριμάλντι, βγάζει αγορές στον τίτλο των Μινωικών Γραμμών όταν η τιμή πλησιάζει τα 4 ευρώ.

Και μπορεί να δείχνουν μικρές, είναι όμως σημαντικές αν συγκριθούν με τους όγκους που διενεργούνται σε αυτά τα επίπεδα. Οι Ιταλοί μουαγενάρουν μεθοδικά το -ιστορικό- κόστος συμμετοχής τους (άνω των 5 ευρώ ανά μετοχή) στις Μινωικές δίνοντας, ταυτόχρονα, στίγμα ότι δεν επιθυμούν να αφήσουν ανυπεράσπιστα την τιμή να πέσει κάτω από τα 4 ευρώ.


EFG Eurobank: «Έξω πάμε καλά», επαναλαμβάνουν τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της τράπεζας.

Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών αφήνουν να εννοηθεί ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα ενέχουν και θετική έκπληξη όσον αφορά στα κέρδη από τις δραστηριότητες του εξωτερικού.

Η έκπληξη θα μπορούσε να έρθει από την Πολωνία, η οποία φέτος με βάση το business plan προβλέπεται να βρεθεί σε break even και στο α΄ τρίμηνο εμφάνισε ήδη κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ. Στο δε τέλος α΄ τριμήνου είχε δίκτυο 270 καταστημάτων. Το ίδιο εύκολα όμως η έκπληξη θα μπορούσε να έρθει και από τις δραστηριότητες σε Τουρκία και Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι η EFG Eurobank αναμένει φέτος κέρδη από το εξωτερικό ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Μεταγραφές: Αποχωρεί, έπειτα από πολυετή παρουσία, από τη θέση του υπευθύνου επενδυτικών σχέσεων της Αλουμύλ ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος - Αλμέιδα και κατευθύνεται, λένε οι πληροφορίες μας, προς τον όμιλο της Proton Bank.

Θυμίζουμε, επί τη ευκαιρία, όσα έχουμε πει για συνέχιση των μεταγραφών στον χρηματοοικονομικό και στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v