Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2008

Άλλη χάρη οι... προνομιούχες του Ρόκα

Άλλη χάρη οι... προνομιούχες του Ρόκα
Στέγνωσε παντελώς το τελευταίο διάστημα η προσφορά κοινών μετοχών στα 16 ευρώ στη Ρόκας. Όσοι από τους θεσμικούς ήταν να πουλήσουν το έπραξαν και μάλιστα άμεσα.

Άλλωστε, διαβάζοντας τους όρους της δημόσιας πρότασης όλοι κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να περιμένουν την περίοδο αποδοχής, μια και υπάρχει η κρίσιμη λεπτομέρεια ότι αν δεν συγκεντρωθεί το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρόκας η πρόταση δεν ισχύει. Γι' αυτό προτίμησαν το "κάλλιο πέντε και στο χέρι" και πούλησαν άμεσα.

Οι εναπομείναντες θεσμικοί (Αμοιβαία, δύο τουλάχιστον ΑΕΔΑΚ που κατέχουν περί τις 500 χιλ. μετοχές) καθώς και το Cairus Fund που φέρεται να κατέχει λίγο κάτω από το 5%, δεν πουλάνε.

Την περασμένη Πέμπτη, δε, κάποιος βγήκε και πήρε 2.000 - 3.000 τεμάχια μεταξύ 16,02 - 16,10 ευρώ. Όχι ότι έχει καμιά σημασία, αλλά έκανε εντύπωση ως... ξεμύτισμα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στα προνόμια όπου η προσφορά δεν προχωρά καθόλου, ήδη από τις 8/7, κάποιοι αγοράζουν πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης (11 ευρώ).

Να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στα Προνόμια μεγάλοι ιδιώτες με μεγάλη επίσης ιστορία στη Ρόκας; Θα φανεί στην πορεία.

Το σίγουρο είναι ότι οι Ισπανοί έχουν ήδη εναλλακτικό σενάριο έτοιμο στην περίπτωση που δεν αποβεί επιτυχής η δημόσια προσφορά και δεν αποκτήσουν το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρόκας για να ενεργοποιήσουν το squeeze out.

Αυτό όμως υποθέτουμε ότι το ξέρουν και οι "αντάρτες" των προνομίων, για τις κινήσεις των οποίων μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό θέμα του Euro2day.gr. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v