Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2008

Αποφάσεις αγοράς ιδίων για το… θεαθήναι;

Αποφάσεις αγοράς ιδίων για το… θεαθήναι;
Το πρόσεξε ο στενός συνεργάτης της στήλης Αθανάσιος και τώρα που... «έγινε διπλό» το φαινόμενο, το καταγράφουμε.
 
Στις 27 Ιουνίου η BETANET έλαβε απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών με κατώτατο όριο το 0,8 ευρώ (το ανώτατο όπως αντιλαμβάνεστε... δεν έχει καμία απολύτως σημασία αυτή την περίοδο).

Μόνο που την ίδια ημέρα η μετοχή της βρισκόταν στο 0,63 ευρώ. Που σημαίνει ότι ώσπου να πάει η μετοχή από το 0,55 (τόσο έκλεισε χθες) έως το 0,80 η εταιρία δεν μπορεί να αγοράσει, κι ας το «αποφάσισε» με πάσα τυπικότητα.

Δεύτερο συμβάν η Μπουτάρης, η οποία αποφάσισε μεν χθες να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή το 0,5 ευρώ, μόνο που η μετοχή της έκλεισε την ίδια μέρα (χθες δηλαδή) στο… 0,4 ευρώ, καταγράφοντας μάλιστα και… άνοδο κατά 5,26%!

Στην περίπτωση της BETANET διαπιστώνει κάποιος ότι η μετοχή πολλάκις (κι όχι για μικρό χρονικό διάστημα) είχε βρεθεί κάτω από το 0,8 ευρώ, και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Γιατί λοιπόν η διοίκηση έθεσε όριο το 0,8 ευρώ κι όχι το 0,4 ή το 0,3 ευρώ;

Και το λέμε αυτό διότι ως ανώτατο όριο έθεσε τα 3 ευρώ, τιμή που έχει να «δει» στο ταμπλό από τον Φλεβάρη του… 2007!

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση της Μπουτάρης, καθώς η μετοχή έχει βρεθεί συχνάκις το τελευταίο εξάμηνο κάτω από το 0,5 ευρώ, ενώ τα 2 ευρώ που έθεσε ως ανώτατη τιμή έχει να τα δει από το… 2003!

Μήπως κάποιοι μας κάνουν πλάκα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v