Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2003

Οι πωλήσεις βασικών μετόχων στην Έμπεδος

Λίγη προσοχή να επιδείξει κανείς στις προαναγγελίες συναλλαγών των βασικών μετόχων σε συνάρτηση με την πορεία των μετοχών και έχει πολλά συμπεράσματα να βγάλει.

Χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα η Έμπεδος (πρώην ΓΝΩΜΟΝ) και η συμπεριφορά των insiders της συγκεκριμένης εταιρίας. Βασικοί μέτοχοι και στελέχη της εταιρίας, εμφανίζονται να ανακοινώνουν και να πραγματοποιούν στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές του Αυγούστου, σειρά πωλήσεων.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν τις προαναγγελίες Ιουλίου και Αυγούστου, επρόκειτο να πουληθούν συνολικά πάνω από 1.350.000 μετοχές της εταιρίας από έξι διαφορετικά φυσικά πρόσωπα, με τον κ. Δημ. Πολίτη να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο, με πρόθεση πώλησης 600.000 μετοχών.

Εντούτους, στις ανακοινωθείσες μεταβολές ποσοστών καταγράφεται η πώληση 170.000 μετοχών εκ μέρους του κ. Πολίτη, 145.000 μετοχών εκ μέρους του κ. Μπενετάτου και 100.000 μετοχών εκ μέρους του κ. Γκορίτσα.

Τόσο ο κ. Πολίτης όσο και ο κ. Μπενετάτος έσπευσαν μάλιστα να σημειώσουν ότι δεν πούλησαν όσες μετοχές είχαν προαναγγείλει, ” επειδή η τιμή της μετοχής στο διάστημα αυτό δεν διακυμάνθηκε στα επιθυμητά όρια”.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι τόσο ο κ. Γκορίτσας όσο και ο κ. Πολίτης, με τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν, μείωσαν τα ποσοστά που ελέγχουν στην εταιρία (τουλάχιστον απευθείας), σε λιγότερο από 5% ο καθένας.

Σημειώστε, τέλος, για λόγους... καταγραφής, ότι από την έναρξη του ανοδικού κύκλου της αγοράς (στις 17/3) έως τώρα, η μετοχή της Έμπεδος παρουσίασε ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 128%, από τα 0,57 στα 1,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v