Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2008

Τράπεζες ΙΙ: Και οι μικροί σε... δράση!

Τράπεζες ΙΙ: Και οι μικροί σε... δράση!
Την ώρα που οι μεγάλες τράπεζες επιδιώκουν να φανεί ότι θα αποφύγουν πάση θυσία να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης, στις μικρές το πακέτο λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας.

Αποτέλεσμα: εκεί που δεν υπήρχε... γαμβρός για δείγμα, ξαφνικά επανέρχεται το ενδιαφέρον.

Και μάλιστα ένθερμο.

Οι αποτιμήσεις και κυρίως οι απαιτήσεις των βασικών μετόχων έχουν προσγειωθεί ανώμαλα και το πακέτο στήριξης μειώνει σημαντικά τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο.

Το τελευταίο 15ήμερο οι μικροί είναι σε πλήρη δράση. Πυρετώδεις οι επαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σύντομα αναμένονται (;) και οι πρώτες συμφωνίες.

Όλες αναμένεται να διενεργηθούν σε πολύ ελκυστικά επίπεδα. Τα τιμήματα, όπως ακούμε, είτε είναι κάτω από τη λογιστική αξία είτε είναι με το... ζόρι λίγο πάνω από αυτή. Οι αγοραστές, βλέπετε, δεν βιάζονται, σε αντίθεση με κάποιους από τους πωλητές.

Όλα αυτά την ώρα που η ΤτΕ συνιστά συμπράξεις των μικρών τραπεζών με τις μεγάλες και η Ε.Κ. ξεκινά τη διαδικασία αποδοχής της χρήσης ιδίων μετοχών ως μέσο τιμήματος.

Εξέλιξη που διευκολύνει τα deals απορρόφησης μικρών τραπεζών από μεγάλες (βλέπε τους όρους της συμφωνίας που ναυάγησε μεταξύ Πειραιώς και Proton).

Έλα όμως που με τις υποχρεώσεις που ενέχει το πακέτο και οι μεγάλες εξετάζουν συμφωνίες μεταξύ τους συγχωνεύσεων μπας και το αποφύγουν ή έστω το χρησιμοποιήσουν -αφού συγχωνευθούν- και υπό τις καλύτερες εντυπώσεις των ισχυρών σχημάτων…

Μέχρι και... τριπλές συγχωνεύσεις ακούγεται απο ορισμένους κύκλους ότι έχουν πέσει στο τραπέζι!
 
Θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v