Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2008

ΧΑ:H Vivartia ακριβότερη από τη MIG!

ΧΑ:H Vivartia ακριβότερη από τη MIG!
Σημεία των καιρών. Την Παρασκευή, η κεφαλαιοποίηση της Vivartia ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της… μητρικής της Marvin Investment Group! Κι αυτό σημαίνει πολλά για το πόσο παράλογα αποτιμά τώρα, μέσα στην κρίση, η αγορά τις εταιρίες.

Θα πείτε -και δικαίως- ότι η Vivartia είναι μια εταιρία πολύ περιορισμένης εμπορευσιμότητας και διασποράς. Καμία αντίρρηση.

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι γνωστό ότι: α) γίνονται διαπραγματεύσεις για την πώληση μεγάλου μέρους των μετοχών της, β) μπορεί να γίνει delisting και γ) η MIΓ αγόραζε κι αγοράζει μετοχές σε αυτές τις τιμές.

Κι όμως η "μαμά" ΜΙΓ κοντεύει να αποτιμάται περίπου όσο η… ρευστότητά της (1,57 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 9μήνου σε ενοποιημένο επίπεδο και 1,16 δισ. σε εταιρικό), ενώ η καθαρή εσωτερική αξία της μετοχής είναι, πάλι σύμφωνα με το 9μηνο, στα 5,8 ευρώ.

Και η τρέχουσα τιμή ούτε στο… μισό. Στα 2,50 ευρώ!

Αν θέλετε να το δούμε με άλλον τρόπο, η αγορά αποτιμά σήμερα την εταιρία MIG όσο τα μετρητά που έχει η ίδια στο ταμείο της (1,16 δισ. ευρώ), συν… 700 εκατ. ακόμη, ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις εταιρίες που ελέγχει, από τη Vivartia ως τον όμιλο του ΥΓΕΙΑ, την Attica Group, τη Singular και όλες τις άλλες επενδύσεις της εντός και εκτός Ελλάδος! 

Χλομό, όπως και να το κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v