Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2008

Σφηνάκια για ΑΓΡΑΣ, ΚΥΡΜ, υγεία

Σφηνάκια για ΑΓΡΑΣ, ΚΥΡΜ, υγεία
Κουίζ: Θυγατρική ελληνικής τράπεζας στα Βαλκάνια σόρταρε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κρίσης το τοπικό νόμισμα. Κίνηση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του οικονομικού επιτελείου της γείτονος.

Αποτέλεσμα να καρατομηθεί ο treasurer της τράπεζας. Μετά πολλών -ανεπίσημων- επαίνων, φανταζόμαστε, μια και το σορτάρισμα συνέβαλε καίρια στην αντιστάθμιση θέσεων των πελατών και της ίδιας της τράπεζας.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της περιόδου διαπραγματεύσεων με την Groupama, βασικό προτιμητέο πλειοδότη για την ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Βέβαια από την άλλη, ήδη η διαδικασία τραβάει ένα τρίμηνο οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση καθώς και η Groupama δεν δείχνει διατεθειμένη παρά μόνο να τροποποιήσει την προσφορά της, βελτιώνοντας το τίμημα έμμεσα.

Κλάδος Υγείας: Stop στις πωλήσεις φαρμάκων σε ασθενείς τους από τα εσωτερικά φαρμακεία θέτει για τα ιδιωτικά νοσοκομεία (άνω των 150 κλινών) το νέο πλαίσιο. Αντίθετα, ευνοεί όσες εισηγμένες έχουν αναπτύξει και χονδρεμπορική δράση όπως το Θεραπευτήριο Υγεία.

Κυριακίδης Μάρμαρα: Την πώληση περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και τη θυγατρική της στη FYROM, Mermeren, προωθεί η Κυριακίδης Μάρμαρα με στόχο τη δραστική μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της.

Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου στις 30/9 ανέρχονταν σε 43,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ βαρύνουν τη μητρική. Τα μακροπρόθεσμα δάνειά του μειώθηκαν στα 27,9 εκατ. ευρώ στις 30/9, ενώ στις 14/11/2008 η Κυριακίδης αποπλήρωσε 210 ομολογίες μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου εκδόσεως στις 14/11/2003, καταβάλλοντας 4,2 εκατ. ευρώ τα οποία δανείστηκε από δύο τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v