Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2008

Οι Γερμανοί ξανάρθανε... στις εισηγμένες!

Οι Γερμανοί ξανάρθανε... στις εισηγμένες!
H Betanet, επικαλούμενη την κρίση της αγοράς, αποφάσισε μέσα σε λίγους μήνες ότι έπρεπε να σχηματίσει τόσες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ώστε αυτές να υπερβούν το 50% των συνολικών απαιτήσεων της εταιρίας!

Τόσο υψηλές προβλέψεις θα δικαιολογούνταν ίσως στην περίπτωση που σεισμός 10 Ρίχτερ έχει κατεδαφίσει τη μισή χώρα, ή αν οι Γερμανοί ξανάρχονταν στην Ελλάδα, όπως ήρθαν την εποχή του 1940! Τίποτε όμως από τα δύο τελικά δεν έγινε τους μήνες που μας πέρασαν.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Altec, όπου μέσα σε ένα τρίμηνο βρέθηκαν «κάτω από το χαλί» επισφάλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, πέραν της «τρύπας» που δημιουργήθηκε εξαιτίας της Altec Telecoms (τον Απρίλιο του 2008 η διοίκηση της Altec, στο πλαίσιο επίσημης παρουσίασής της, διαβεβαίωνε τους θεσμικούς ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του εναλλακτικού παρόχου ήταν χρηματοδοτήσιμο κ.λπ.).

Ο φόβος σήμερα είναι ότι θα δούμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς όταν καλούνται οι τράπεζες να δώσουν το... φιλί της ζωής στις εταιρίες, τότε οι διοικήσεις των τελευταίων αναγκάζονται να παρουσιάσουν τις «ειλικρινείς» λογιστικές καταστάσεις τους.

Κάπως έτσι συνέβη και με την υπόθεση της Enron, θα πείτε, και εκεί είδαμε και κάποιους να τιμωρούνται. Σωστά, αλλά οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης υπόθεσης (αξιωματούχοι της εταιρίας, ορκωτοί ελεγκτές κ.ά.) δεν είχαν το προνόμιο να είναι Έλληνες και να δικαιούνται έτσι τη σχετική ασυλία...

Εδώ ούτε έρευνα δεν θα ξεκινήσει καν. Και ακόμα και αν ξεκινούσε, μάλλον θα είχε την τύχη των προηγούμενων (Ipirotiki, Emphasis, Δυναμική Ζωή και άλλες προβληματικές δυνάμεις)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v