Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2002

Τι είπε (πάλι) ο... Γιαπωνέζος!

Εντονο αποδεικνύεται το παρασκήνιο της επίσκεψης Σημίτη στη μακρινή Ιαπωνία. Πέρα από τις επαφές κορυφής του Ελληνα πρωθυπουργού και τα αποτελέσματα που αυτές μπορεί να είχαν, το ”μυστικό” που έφερε μαζί της η ελληνική αποστολή κρυβόταν βαθιά μέσα στο αεικίνητο μυαλό του κ. Ιωνος Στεριώτη!

Τελικά τον είχαμε παρεξηγήσει τον άνθρωπο, αφού πρόκειται για οραματιστή από εκείνους που σπάνια εμφανίζονται στη μίζερη εποχή μας.

Για να σας εξηγήσουμε όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΙΣΕΤ και αγαπημένος των ξένων κεφαλαιαγορών, με δελτίο τύπου, πρότεινε μια άκρως επίκαιρη επένδυση. Τη σιδηροδρομική ζεύξη Ηγουμενίτσας - Κωνσταντινούπολης με ιαπωνικές υπερταχείες! (sic)

Το βάθος της είδησης παραμένει ανεξιχνίαστο, καθώς ελέγχεται ως ανακριβής η φήμη που θέλει τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει επηρεαστεί από τις εν Ιαπωνία κινήσεις Στεριώτη.



Τα επιχειρήματα του κ. προέδρου (του ΣΕΙΣΕΤ, όχι της κυβέρνησης) για την υποστήριξη της πρότασης είναι συντριπτικά: ”Η συνολική διαδρομή Ηγουμενίτσας - Κωνσταντινούπολης θα ήταν μόνο 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ θα αλλάξει ο τρόπος του διαμετακομιστικού εμπορίου”.

Το γεγονός βέβαια ότι ακόμη τραβιόμαστε με τα τρέχοντα, σαφώς μικρότερης εμβέλειας και... τεχνογνωσίας έργα, από την Αττική Οδό ως και τον προαστιακό, μάλλον... εκφεύγει της προσοχής του δαιμόνιου καθηγητή!

Μήπως να μεταφέρουμε και το ιρανικό φυσικό αέριο με τις υπερταχείες του κ. Στεριώτη ή θα είναι οικονομικώς... αδόκιμο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v