Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2004

Oι δείκτες ευημερούν. Οι επενδυτές όμως;

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2500 μονάδες κι αν κρίνουμε από τις απόψεις των ειδικών, έχει όλα τα φόντα να φτάσει τις 2700, τις 2800 και τις 2850 μέσα στους επόμενους μήνες.

Εν τούτοις οι περισσότεροι επενδυτές, θα διαβάσουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το Cover Story της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ” που κυκλοφορεί σήμερα. Διότι, πολύ απλά καταγράφει με στοιχεία αυτό που οι ίδιοι επενδυτές αισθάνονται.

Οι περισσότερες εισηγμένες μετοχές δεν βρίσκονται απλώς στο περιθώριο της ανόδου του 2003. Είναι σχεδόν στην… αντίθετη πλευρά!

Βλέπετε όταν ο Γενικός Δείκτης είχε ξαναβρεθεί στα ίδια επίπεδα, τα 2/3 των μετοχών που υπήρχαν και εξακολουθούν να είναι στο ”ταμπλό” βρίσκονταν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία κινούνται σήμερα.

Κάποιες δεκάδες μάλιστα (ναι δεκάδες) κυμαίνονται σήμερα σε τιμές που είναι χαμηλότερες από 50% έως και… 95%!

Κι αυτό μάλλον εξηγεί την έλλειψη … ”συμμετοχής” των μικροεπενδυτών στη σημερινή Σοφοκλέους, αυτή την έλλειψη μαζικότητας που πρέπει τελικά να ανησυχήσει τους διάφορους παράγοντες ως προς το μέλλον της αγοράς.

Βεβαίως, η κατάσταση έχει και αφορμές και αίτια, τα οποία καταγράφονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ ενδιαφέρον για τον καθένα (έστω και για… ακαδημαϊκούς σκοπούς) θα έχει να εντοπίσει πού ακριβώς βρίσκονται οι μετοχές που τον ενδιαφέρουν σε σχέση με την προηγούμενη παραμονή του δείκτη, στην περιοχή των 2500 μονάδων, από τον πίνακα που συνοδεύει το ρεπορτάζ.

Αν μη τι άλλο μπορεί να αυξήσει την αυτογνωσία του καθενός μας σε σχέση με τις επενδυτικές επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v