Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2004

Δυναμική Ζωή: Γυμναστήρια... ”νέας οικονομίας”;

Η Δυναμική Ζωή πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει τρέχουσα κεφαλαιοποίηση με το χθεσινό κλείσιμο μόλις… 184,110 εκατ. ευρώ (σας αφήνουμε να βρείτε μόνοι σας πόσα δισ. δρχ. είναι) και Ρ/Ε της τάξεως του… 64,6 για το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της Moneyline Telerate.

Η κεφαλαιοποίησή της είναι δηλαδή λίγο μικρότερη από αυτή των… Goody’s (201 εκατ. ευρώ), τα οποία όμως έχουν Ρ/Ε 31 για το 2002!

Μήπως έχει γίνει κανένα μπέρδεμα;

Διότι με τέτοιους όρους αποτίμησης η Δυναμική Ζωή θα πρέπει να ανήκει στην πάλαι ποτέ ”νέα οικονομία”, στην οποία εξ όσων γνωρίζουμε δεν συγκαταλέγονταν ποτέ τα… γυμναστήρια!

Υ.Γ.: Κάποιοι ενδεχομένως θα σπεύσουν να σημειώσουν ότι στην ενοποιημένη κατάσταση 9μήνου η Δυναμική Ζωή εμφανίζει προ φόρων κέρδη πάνω από 6 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι και τίποτα να μην κάνει στο δ΄ τρίμηνο, το προ φόρων Ρ/Ε του 2003 είναι στην περιοχή του 30.

Σε αυτούς θα θέσουμε κατ’ αρχάς ένα απλό ερώτημα. Γιατί ενώ ο τζίρος του 9μήνου είναι 11,65 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις της εταιρίας είναι… 12 εκατ. ευρώ; Και πόσο είναι το P/BV όταν τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v