Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2009

Σφηνάκια για Εθνική, Βασιλόπουλο και Τ.Τ.

Σφηνάκια για Εθνική, Βασιλόπουλο και Τ.Τ.
ΕΤΕ - MERRILL LYNCH: Σταθερά αγοραστής στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας είναι η Merrill Lynch κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές.

Και ο πελάτης ή οι πελάτες της έχουν ήδη "χτίσει" αξιόλογη θέση στη μετοχή.

Στοχεύουν προφανώς να συμμετάσχουν στην αύξηση και ενδεχομένως στο να αγοράσουν και δικαιώματα, αν η αγορά δώσει την ευκαιρία του αρμπιτράζ.

Είναι τέτοια δε η ένταση και η μεθοδικότητα των αγορών που η αγορά έχει αρχίσει να "φοβάται" ότι θα υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τον τίτλο και τα δικαιώματα της ΕΤΕ και μετά την αποκοπή…

Αν μην τι άλλο, τον Ιούλιο η ΕΤΕ θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο ταμπλό…

Υ. Γ.: Η χθεσινή άνοδος σε σειρά μετοχές μύρισε… window dressing. Οι συνθήκες ήταν περισσότερο από ευνοϊκές. Οι πωλήσεις από ξένους ήταν λίγες και στις μικρές αγορές από το εξωτερικό προστέθηκαν ελληνικά "τινάγματα".

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θετική αλλά όχι απόλυτα ικανοποιητική χαρακτηρίζουν κύκλοι των -δύο- θεσμικών χαρτοφυλακίων, που διατηρούν θέσεις στον τίτλο της ΑΒ, τη βελτιωτική προσφορά της Delhaize .

Αντίδραση που δεν δείχνει διάθεση να αποδεχτούν ούτε τα 34 ευρώ.

Αθροιστικά κατέχουν κοντά στο 10%, όχι όμως πάνω από αυτό. Επομένως πρέπει να πείσουν άλλους μετόχους ή να αγοράσουν επιπλέον μετοχές ή αν αποφασίσουν να μην αποδεχτούν και τη νέα προσφορά.

Όπως έχει γράψει ήδη το euro2day.gr, οι οικογένειες Βερούκα και Βασιλόπουλου, που έχουν περίπου 11,9%, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις πέτυχαν να ανεβάσουν οι Βέλγοι την προσφορά τους στα 34 ευρώ.

Επομένως θα πουλήσουν…

Χθες πούλησαν και αρκετοί ιδιώτες μέτοχοι, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί μεταξύ των 30,51 και των 31,6 ευρώ.

Με τις ισορροπίες να παραμένουν… λεπτές, ο γύρος των διαβουλεύσεων που ξεκινά αύριο με την άφιξη στελεχών των αναδόχων της προσφοράς (Merrill Lynch, SoGen) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Τ.Τ. -  ΟΑΕΔ: Ρόλο… λίμπερο έχει αποφασιστεί να παίξει ο ΟΑΕΔ στην αύξηση κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο οργανισμός αγόρασε ήδη από το ίδιο το Τ.Τ. στις 25 Ιουνίου 2009 τα δικαιώματα που αντιστοιχούσαν στις 3.433.020 ίδιες μετοχές τις οποίες κατείχε η εισηγμένη.

Αγοράζει, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, και δικαιώματα από το ταμπλό…

Ασκώντας τα παραπάνω δικαιώματα θα αποκτήσει μετά την αύξηση πάνω από το 1,2% του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ.

Και θα προεγγραφεί και για αγορά τυχόν αδιάθετων.

"Σκούπα" σε σύστημα 3-5-2 ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v