Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2009

Σφηνάκια για Folli Follie, Sciens και ΟΛΥΜΠ

Σφηνάκια για Folli Follie, Sciens και ΟΛΥΜΠ
FOLLI FOLLIE: Στην εκκαθάριση τεσσάρων θυγατρικών της εταιριών σε Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Γερμανία προχωρά η Folli Follie.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Folli Follie αποφάσισε μέσα στον Φεβρουάριο να προχωρήσει σε εκκαθάριση των θυγατρικών εταιριών που κατείχε σε Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Γερμανία.

Η εκκαθάριση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Η συμμετοχή των πιο πάνω εταιριών στον κύκλο εργασιών του ομίλου το 2008 ήταν 0,03%, ενώ στα ίδια κεφάλαια του ομίλου το ποσοστό ανερχόταν στο 0,09%.

Ο όμιλος σχημάτισε ήδη στις οικονομικές καταστάσεις του 2008 πρόβλεψη απομείωσης της αξίας συμμετοχών των παραπάνω εταιριών συνολικού ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ πήρε και πρόβλεψη υποτίμησης αποθεμάτων.

SCIENS: Λόγω της όξυνσης της χρηματοοικονομικής κρίσης ο όμιλος SCIENS εμφάνισε πέρυσι ζημίες στις επενδύσεις του σε fund of funds.

Στο Sciens CFO I Limited, μάλιστα, οι σωρευτικές ζημίες τον Οκτώβριο του 2008 υπερέβησαν την αξία της επένδυσης από την πλευρά της Sciens, γεγονός που δεν αντιστράφηκε τους επόμενους μήνες και επέφερε την απώλεια ελέγχου της διοίκησης του συγκεκριμένου επενδυτικού κεφαλαίου.

Ο έλεγχος ασκείται πλέον από κατόχους δανειακών χρεογράφων υψηλότερης διαβάθμισης.

Οι συνολικές ζημίες του ομίλου πέρυσι ανήλθαν στα 37,5 εκατ. ευρώ και η διοίκηση αναζητά φέτος με… πιστόλι νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές διαδρομές.

Και ο βασικός της μέτοχος ξέρει από -Colt - πιστόλια…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Για τις 13 Ιουλίου και την α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση ανανέωσαν το ραντεβού τους με τη διοίκηση της εισηγμένης οι μέτοχοι μειοψηφίας.

Η επαναληπτική διενεργείται για θέματα για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις στην τακτική γενική συνέλευση.

Αν, όμως, η διοίκηση αποφύγει και πάλι να δώσει επαρκείς -για τους μετόχους μειοψηφίας- εξηγήσεις για την προνομιακή τιμή στην οποία ο κ. Κ. Στέγγος πήρε μετοχές της Πόρτο Καρράς, τότε μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια…

Ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας αθροίζουν ποσοστό υψηλότερο του 5%. Και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αιτηθούν έλεγχο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v