Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2009

Autohellas: Θετική έκπληξη, ελκυστικοί δείκτες

Autohellas: Θετική έκπληξη, ελκυστικοί δείκτες
Υπερδιπλάσια κέρδη σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο η Autohellas σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (από 2,48 εκατ. ευρώ στα 6,9), αποτελώντας σαφώς θετική έκπληξη για το ευρύ επενδυτικό κοινό.

Βέβαια, κανένας δεν υποστηρίζει ότι ανάλογο ποσοστό αύξησης κερδών θα έχουμε και στο σύνολο του έτους και αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί η εισηγμένη το α΄ εξάμηνο εισέπραξε μέρισμα ύψους 1,23 εκατ. ευρώ από την Aegean Airlines (δεν είχε εισπράξει το 2008), γεγονός που δεν πρόκειται να επαναληφθεί και κατά το β΄ εξάμηνο.

Και δεύτερον, διότι ο τομέας των δραστηριοτήτων που θα επηρεαστεί πτωτικά από τον τουρισμό (Rent a Car) έχει θετική εποχικότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο και όχι το πρώτο.

Από την άλλη πλευρά, όμως, όλα δείχνουν ότι σε κάθε περίπτωση τα φετινά αποτελέσματα θα είναι σαφώς καλύτερα από αυτά του 2008. Να θυμηθούμε ότι η εισηγμένη είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο, κατά την παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ότι "τα φετινά αποτελέσματα δεν θα υστερήσουν έναντι των περυσινών".

Τον Απρίλιο πάντως, τόσο η διοίκηση της εταιρίας όσο και η αγορά γενικότερα ανέμεναν πολύ μεγαλύτερη πτώση στην τουριστική κίνηση, σε σύγκριση με τις τρέχουσες εκτιμήσεις.

Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι τα φετινά κέρδη θα σταθεροποιηθούν στα περυσινά επίπεδα (13,3 εκατ. ευρώ), τότε με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση γύρω στα 60 - 65 εκατ. ευρώ, η μετοχή θα είναι διαπραγματεύσιμη κοντά στο μισό της λογιστικής της αξίας (στα 114,5 εκατ. η καθαρή της θέση) και με δείκτη P/E χαμηλότερο του 5...

Αν το 2009 διανεμηθεί και πάλι το μέρισμα του 2008 (0,12 ευρώ, να σημειωθούν οι πολύ θετικές ταμειακές ροές του πρώτου εξαμήνου αλλά και η πολιτική της εταιρίας για λιγότερες αγορές νέων ακινήτων), τότε η μερισματική απόδοση θα υπερβεί άνετα το 6,5%!

Οι δύο τελευταίες εκθέσεις για την εισηγμένη είναι αυτές των χρηματιστηριακών εταιριών Euroxx (1/7) και Πειραιώς (13/5) που δίνουν αντίστοιχα τιμές-στόχους τα 2,50 ευρώ και τα 2,90. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η εισηγμένη είναι αν και κατά πόσον επηρεάζεται από τον νέο νόμο περί απόσυρσης αυτοκινήτων (αξία μεταπώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της).

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v