Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2009

ETMA: Θέλει να επιστρέψει στο ΧΑ, ή μήπως όχι;

ETMA: Θέλει να επιστρέψει στο ΧΑ, ή μήπως όχι;
Είναι αμφίβολο αν υπάρχει άλλη εταιρία στη Σοφοκλέους με τόσο πολλές και τόσο έντονες παρατηρήσεις ορκωτών ελεγκτών στις λογιστικές της καταστάσεις από την ΕΤΜΑ.

Και αυτό από μια εταιρία που δεν έχει τραπεζικά δάνεια, διαθέτει κάποια ακίνητα και γενικότερα έχει μεγαλύτερη περιουσία από κάμποσες εισηγμένες.

Για παράδειγμα, η -εξωφρενική κατά ορισμένους- αποτίμηση των συμμετοχών της ΕΤΜΑ στις δύο θυγατρικές της Κίνας (προς 19,5 εκατ. το 50%, παρότι είναι κλειστές από τον Ιανουάριο του 2006!) έγινε με τη χρήση μεθόδου προσδιορισμού που δεν προβλέπεται από το ΔΛΠ 39.

Επίσης, η μητρική δεν ενοποίησε τις δύο θυγατρικές.

Ακόμη, η αποτίμηση των ακινήτων της εταιρίας στην εύλογη αξία προσδιορίστηκε από την… ίδια της εταιρία και όχι από επαγγελματίες εκτιμητές, όπως προβλέπει το ΔΛΠ 16!

Αυτά, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία ανάγκασαν τους ορκωτούς να συμπεράνουν ότι λογιστικές καταστάσεις "δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονομική κατάσταση της εταιρίας και του ομίλου"…

Και φυσικά έπειτα από ένα τέτοιο "βιογραφικό", η επιστροφή στο ταμπλό φαντάζει αδύνατη.

Κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως ούτε η διοίκηση της εισηγμένης επιδιώκει την επάνοδο στο ταμπλό, γιατί απλώς βολεύονται καλύτερα με την παρούσα κατάσταση!

Όσο για τους μικρομετόχους; Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερίζουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v