Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2004

Ίωνα προχώρα, πάρε το ΧΑ... ”εδώ και τώρα”!

Επειδή σε δύσκολες περιόδους χρειάζεται και λίγη… ιλαρότητα, δημοσιεύουμε αυτούσιο ένα e-mail το οποίο λάβαμε, με αντικείμενο την προσδοκία αλλαγής στην ηγεσία του Χ.Α. και καθαρά παρασκηνιακό, όσο και... γραφικό περιεχόμενο.

”Σε δείπνο που δόθηκε σε πρεσβευτική κατοικία πριν από λίγες μέρες, σε πολύ στενό κύκλο, παρόντες όλοι [και μόνον] οι τραπεζίτες της Ελλάδος, προεξάρχοντος του κ. Γκαργκάνα.



Στα πηγαδάκια συζητήθηκε η τραπεζική καθημερινότητα, αλλά και το θέμα της νέας διοίκησης του Χ.Α.

Ο παριστάμενος Ίων Στεριώτης, το όνομα του οποίου αναγράφηκε πολλές φορές σε οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες ως πιθανότερου (και ίσως καταλληλότερου) προέδρου του Χ.Α. -μια και ”κάηκαν” ήδη τα άλλα τρία ονόματα- ρωτήθηκε για το παρασκήνιο της επιλογής, αλλά δήλωσε… άγνοια, φαίνεται πάντως ότι: Μετά τις 215 + εισηγμένες εταιρείες που εκπροσώπησε ως πρόεδρος του συνδέσμου τους -και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, μια και κατάφερε την κατάργηση της φορολογίας κληρονομίας στις μετοχές (!) και τους επενδυτές που τον είχαν εκλέξει πρόεδρο της ΑΝΕΕΠ, και οι τράπεζες τον βλέπουν θετικά για τη θέση του προέδρου του Χ.Α., μια και επί μια τριακονταετία (1974-2004) είναι δικηγόρος και ανώτατο στέλεχος των μεγαλυτέρων ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών.



Μάλιστα το 1980, ως γενικός διευθυντής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Societe Generale είχε ανακηρυχθεί από oικονομική εφημερίδα (”EXPRESS”) ως ”ο Νεότερος Έλληνας Τραπεζίτης”.

Όλοι οι συνδαιτυμόνες αναχώρησαν από το δείπνο με ένα αντίτυπο του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του με τίτλο ”Η πιο μεγάλη Ώρα είναι Τώρα!”, με το οποίο εόρτασε τα 30 χρόνια της τραπεζικής και χρηματιστηριακής πορείας του. Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν 110 κείμενά του (άρθρα, αναλύσεις, συνεντεύξεις, σχόλια) που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στις εγκυρότερες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Την περασμένη εβδομάδα εκλέχτηκε πρόεδρος του EuroBusiness και είναι σίγουρο ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά και το έργο του και την προσφορά του στα κοινά.

Τα άλλα ΘΕΤΙΚΑ; γνωρίζει και τον θεσμό και τους μηχανισμούς της κεφαλαιαγοράς, αλλά κυρίως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινητοποιήσει ξένες επενδύσεις προς την ελληνική αγορά”.

Kρίμα, σημειώνουμε εμείς, που δεν ήμασταν παρόντες να λάβουμε ένα αντίτυπο από το βιβλίο του κ. Ίωνος, κατά προτίμηση με ιδιόχειρη αφιέρωση, το οποίο είμεθα βέβαιοι ότι θα αποκτήσει ανεκτίμητη αξία κατόπιν της παρόδου των ετών, οπότε και θα επέλθει η πολυπόθητη ιστορική αναγνώριση του ανδρός.

Άλλωστε οι περισσότεροι μεγάλοι άνδρες εκ των υστέρων αναγνωρίστηκαν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v