Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2009

ΟΛΠ: Η πρώτη καυτή "πατάτα" στο… τραπέζι

ΟΛΠ: Η πρώτη καυτή πατάτα στο… τραπέζι
Έως και ανεξέλεγκτη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στο μέτωπο ΟΛΠ - Cosco - εργαζομένων.

Η μεν Cosco δείχνει διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί αρκετά θέματα της σύμβασης. Ωστόσο, όταν ρωτάει ποια είναι η ατζέντα, απάντηση προς το παρόν… δεν παίρνει.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι στα… κάγκελα και διαμηνύουν ότι με την απεργία διευκολύνουν την κυβέρνηση καθώς η Cosco δεν μπορεί να κόψει το πρώτο της παραστατικό λειτουργίας του προβλήτα.

Όλα αυτά θα ήταν όντως ευχάριστα για την κυβέρνηση αν είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζική επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Cosco…

Και η μέχρι τώρα στάση της δείχνει ότι δεν το έχει αποφασίσει…

Η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Κατσέλη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΟΜΥΛΕ, ενώ από την άλλη ο στενός της συνεργάτης κ. Ζησιμάτος έχει αναλάβει την επαφή με την Cosco.

Και παρά το γεγονός ότι οι διαρροές από την προχθεσινή κυβερνητική επιτροπή υπό τον κ. Πάγκαλο αποτυπώνουν πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στον ΟΛΠ ανέμεναν οδηγίες για το αν πρέπει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική!

Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να διαπραγματευτεί με την Cosco υπό την πίεση ή τη "διευκόλυνση" της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι δείχνουν να έχουν εγκλωβιστεί σε μια στάση που εν πολλοίς υποδαυλίστηκε και από τις -προεκλογικές- δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ψύχραιμοι παράγοντες της αγοράς.

Ο κίνδυνος για την κυβέρνηση είναι να οδηγηθεί σε επαναδιαπραγμάτευση υπό πίεση και όρους που δεν θέλει

Και οι Κινέζοι είναι έτοιμοι από την πλευρά τους να θέσουν μια σειρά από θέματα γιατί από την ανάδειξή τους ως οριστικό πλειοδότη μέχρι σήμερα αρκετά άλλαξαν παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v