Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2009

2+1 "καυτές" απορίες για… υποψιασμένους

2+1 καυτές απορίες για… υποψιασμένους
ΟΛΠ: Παρά τον χαμό που γίνεται με την απεργία των λιμενεργατών και τη δυσφορία των Κινέζων της COSCO, η τιμή της μετοχής έχει κινηθεί… ανοδικά το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο υποτίθεται τουλάχιστον ότι υπάρχουν βαριές απώλειες για τα έσοδά του, μετακίνηση των πλοίων και των εκφορτώσεων σε άλλα λιμανια κ.λπ.

Για του λόγου το αληθές, η τιμή βρισκόταν περί τα 13,5 ευρώ πριν από την απεργία και χθες ήταν στα… 15 ευρώ!

Προφανώς στη μετοχή η απεργία κάνει… καλό.

ΑΤΕ - Τ.Τ.: Έπεσαν προχθές οι τιμές των δύο μετοχών διότι (λέει) έως πρότινος προεξοφλούσαν το ενδεχόμενο συγχώνευσης.

Βέβαια, υποτίθεται ότι η τράπεζα που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση (σύμφωνα πάντα με τα σενάρια που κάποιοι φρόντισαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά) θα ήταν ένα είδος "bad bank" που θα έκανε και… κοινωνική πολιτική διευκολύνοντας τους συναφείς σχεδιασμούς της νέας κυβέρνησης.

Οπότε απορίας άξιον είναι, πρώτον, γιατί ανέβαιναν οι μετοχές με τέτοιο σενάριο (που θα έπρεπε να είναι σίγουρα δυσάρεστο για τους μετόχους τους - ποιος θέλει να είναι μέτοχος σε μια "bad bank" που θα κάνει λέει και κοινωνική πολιτική;) και, δεύτερον, γιατί έπεσαν αντί να… ανέβουν με τη διάψευση του σεναρίου.

Χθες, βεβαίως, ανέβαιναν και πάλι, οπότε τι να πούμε!

…Περαστικά μας!

Υ.Γ.: To Euro2day βέβαια ουδέποτε ασπάστηκε το συγκεκριμένο σενάριο. Αντιθέτως είχε γράψει κάτι άλλο που ενδεχομένως να αποδειχτεί ενδιαφέρον.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΚΟ: Κάποιες παραιτήσεις των διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν αποδεκτές, ενώ μερικές άλλες …ανακλήθηκαν μέχρι νεωτέρας. Μας αρέσει η εταιρική διακυβέρνηση την οποία επικαλείται η κυβέρνηση για τις παραιτήσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν κάνει αποδεκτές.

Μήπως όμως παίζει ρόλο και κάτι άλλο;

Διότι βλέπουμε ότι στις περιπτώσεις που είναι ξεκάθαρο σε ποιο υπουργείο υπάγεται η ΔΕΚΟ οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές, ενώ σε άλλες -όπου ακόμα δεν φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί πού ανήκουν- προκύπτει θέμα… εταιρικής διακυβέρνησης!

Το ρωτάμε διότι και οι μεν και οι δε… εισηγμένες είναι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v