Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2009

ΚΙΝΑ: Με 2 τρισεκατομμύρια αγοράζουν και...χώρες!

ΚΙΝΑ: Με 2 τρισεκατομμύρια αγοράζουν και...χώρες!
Η απεργία των λιμενεργατών του ΟΛΠ  έληξε το Σάββατο και, ω τι σύμπτωση, ένα από τα πλέον αξιόλογα οικονομικά περιοδικά του κόσμου, το "FORTUNE", ασχολείται με το ζέον θέμα των ημερών (για εμάς και για όλη την υφήλιο, όπως φαίνεται).

Το τεύχος του έγκυρου περιοδικού που έχει αναρτηθεί μόλις προχθές στα περίπτερα (ευρωπαϊκή έκδοση, 26 Οκτωβρίου 2009) έχει ως κύριο θέμα (cover story) που τιτλοφορείται "CHINA Buys the World με υπότιτλο The Chinese have $2 Trillion and are going shopping. Is you company -and your country- on their list?".

Ξεφυλλίζοντας μέσα διαβάζουμε ότι ΗΔΗ, μεταξύ άλλων, οι Κινέζοι έχουν αγοράσει 10% της Morgan Stanley έναντι 5 δισ. δολαρίων, 20% της Standard Bank έναντι 5,6 δισ. δολαρίων, το 9% της αγγλοαυστραλέζικης εταιρίας εξορύξεων Rio Tinto έναντι 14 δισ. δολαρίων κ.λπ.

Έναν πακτωλό χρημάτων! Να τριγυρνάς στις αγορές με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην τσέπη δεν είναι δα και μικρό πράγμα. Με μπούσουλα την απλή λογική, δεν αποτελεί υπερβολή αυτό που αναφέρεται στον υπότιτλο του θέματος: Είναι η εταιρία σας ή η χώρα σας στη λίστα (αγορών);

Αφιερώνουμε την παραπάνω επισήμανση στους συνδικαλιστές του ΟΛΠ, στα golden boys εκ των λιμενεργατών και, τέλος, στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προεκλογικό τους σύνθημα ήταν "έξω οι Κινέζοι από τον ΟΛΠ".

Α, και μην ξεχάσουν όλοι αυτοί αν μπορούν να βρουν και να δουν ένα παλιό DVD με τον αείμνηστο Πίτερ Σέλερς "Το ποντίκι που βρυχάται". Καλό θα τους κάνει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v