Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2010

Οι φήμες για private placement 5ετών & η αλήθεια

Οι φήμες για private placement 5ετών & η αλήθεια
Εντόνως, κυκλοφόρησε, χθες, στην αγορά ότι το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζουν έκδοση 5ετών ομολόγων, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Παραδοσιακά στις αρχές κάθε έτους το Δημόσιο προχωρά στην έκδοση σημαντικού ύψους 5ετών. Έκδοση που χρησιμοποιείται και ως οδηγός από τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να δανειστούν.

Βάσει του σχεδιασμού προβλέπεται η έκδοση πενταετών ομολόγων που θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση η συγκυρία, όμως, δεν βοηθά για την άμεση διενέργεια του private placement.

Χθες τόσο ο ΟΔΔΗΧ όσο και τραπεζίτες διέψευδαν το ενδεχόμενο άμεσης διενέργειας έκδοσης που θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση.

Στην αγορά κάποιοι ερμήνευσαν τις διαψεύσεις ως αδυναμία διενέργειας μιας ιδιωτικής τοποθέτησης, σε ένα «λογικό» spread, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέα ρίγη ανησυχίας.

Είναι σίγουρο ότι το 5ετές θα εκδοθεί μέσα στον επόμενο μήνα καθώς πέραν της ανάγκης του Δημοσίου να δανειστεί αυτή την στιγμή καθυστερεί ο δανεισμός αρκετών εισηγμένων εταιρειών από ευρωπαικές τράπεζες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v