Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2010

Σφηνάκια για Εθνική, ΟΤΕ και Ελφίκο

Σφηνάκια για Εθνική, ΟΤΕ και Ελφίκο
ΕΘΝΙΚΗ: Οι μεθοδικές αγορές από μεγάλο ξένο broker σήμαναν και το "γύρισμα" της αγοράς.

Παρότι "έτρεχαν" από την αρχή της συνεδρίασης, εντάθηκαν στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, αντιστρέφοντας το κλίμα.

Αυτό τη στιγμή που ακόμη και επαγγελματίες της αγοράς πέταξαν "πετσέτα", συνιστώντας πωλήσεις ακόμη και όλων των μετοχικών τους θέσεων, καθώς έβλεπαν τον Γενικό Δείκτη να χάνει αμαχητί τις στηρίξεις των 2.070 και 2.040 μονάδων.

Πριν από την ιδιαίτερης βαρύτητας αντιστροφή της Εθνικής είχε γυρίσει η Πειραιώς, αφού είδε τα χαμηλά του Ιουλίου, ενώ η Κύπρου ακόμη και στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά δεν έχασε τη στήριξη του ΚΜΟ των 200 ημερών.

Με το πειστικό γύρισμα της ΕΤΕ εντάθηκε και το short covering που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης καθώς κάποιοι εκτιμούσαν ότι το Χ.Α. είναι υπεραγορασμένο.


ΟΤΕ - Τράπεζες - ΙΚΑ: Το ποσό των 142 εκατ. ευρώ διεκδικεί το υπουργείο Εργασίας από τον ΟΤΕ για την επιβάρυνση που υπήρξε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με την επιστολή στον ΟΤΕ, το υπουργείο ζητά να καταβάλει ο Οργανισμός στο ΙΚΑ μέρος του κόστους που προκύπτει από τις εθελούσιες εξόδους αλλά και από την ένταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και τμήμα των οργανικών ελλειμμάτων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το υπουργείο Εργασίας συνυπολογίζει ή όχι το γεγονός ότι για την κάλυψη των ελλειμμάτων και μελλοντικών υποχρεώσεων το Δημόσιο βάσει της σύμβασης με την Deutsche Telekom κατέβαλε στο ΙΚΑ και το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

Ανεξαρτήτως της βασιμότητας της παραπάνω διεκδίκησης, κινδυνεύει να δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο καθώς πέραν του ΟΤΕ και της παλαιάς Ολυμπιακής προγράμματα εθελουσίας και ένταξης των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ διενήργησαν και οι τράπεζες.

ΕΛΦΙΚΟ: Παρά τη σημαντική άνοδο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, η μέση σταθμισμένη με όγκο τιμή εξαμήνου της μετοχής ανήλθε στο 0,85 ευρώ.

Αν η συμφωνία έκλεινε, ο νέος μέτοχος θα ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει δημόσια πρόταση σε αυτήν την τιμή, εκτός και αν είχε αγοράσει το προηγούμενο 12μηνο ο ίδιος ή συνδεδεμένο πρόσωπο σε υψηλότερα επίπεδα.

Η μη ευόδωση του deal τελικώς δεν επέβαλε την εκδήλωση δημόσιας πρότασης σε κόστος ακριβότερο πιθανώς από αυτό στο οποίο θα αγοραζόταν το 30%…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v