Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2010

Κύπρος:Υπόθεση Inside Information με βαρύ επώνυμο

Κύπρος:Υπόθεση Inside Information με βαρύ επώνυμο
Οσμή…. εσωτερικής πληροφόρησης «μυρίστηκε» η κυπριακή επιτροπή κεφαλαιαγοράς στην περίπτωση της εταιρίας Sea Star Capital, συμφερόντων Γιάννη, Σήφη, Βαρδινογιάννη (είναι μεγαλομέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) κι όπως αναφέρει ο Κυπριακός Τύπος, ερευνά την υπόθεση.

Το story έχει ως εξής: Η αδελφή του κ. Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη, Αμαλία, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2007, να επενδύσει στην εταιρία SSC (τότε Megabet) ένα σεβαστό ποσό, της τάξεως του 1,7 εκατ. ευρώ. Περίπου τρεις μήνες αργότερα, ο κ Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την εξαγορά σημαντικού πακέτου μετοχών της εταιρίας, της τάξεως του 40%, που ουσιαστικά έδινε και το έλεγχο της εταιρίας.

Τότε όμως, αναφέρουν τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, η κα Αμαλία Βραδινογιάνη, προχώρησε στην πώληση των μετοχών που είχε αγοράσει εξασφαλίζοντας παχυλό κέρδος 376% (6,4 εκατ. ευρώ), από την άνοδο της τιμής των μετοχών, που μεσολάβησε.

Η κυπριακή Κεφαλαιαγορά, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα, ξεκίνησε την έρευνα της με την απορία για το πώς μια ελληνίδα επενδύτρια τοποθετήθηκε σε μια κυπριακή εταιρία στοιχημάτων (!!!), χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε προηγούμενη σχέση με το κλάδο ή τη χώρα, στην οποία όμως λίγο μετά εισήλθε με μεγάλο ποσοστό ο αδελφός της.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης, φέρεται κατά τις ίδιες πηγές να εξέφρασε την έκπληξή του για την έρευνα, ζητώντας να παρουσιαστεί ενώπιον της αρχής για περαιτέρω εξηγήσεις.

Ελπίζουμε να είναι ικανοποιητικές οι εξηγήσεις, γιατί στην Κύπρο τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν σοβαρότατες ποινές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v