Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2010

Informer: Μια "περίεργη" μετοχική υπόθεση

Informer: Μια περίεργη μετοχική υπόθεση
Η Informer συγκαταλέγεται στις "περίεργες" μετοχές του Χ.Α. Πρώτα απ’ όλα, η εμπορευσιμότητά της είναι οριακή, με ενδεικτικό στοιχείο ότι κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες η συνολική αξία των συναλλαγών μόλις ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ!

Το δεύτερο περίεργο στοιχείο είναι ότι ο τίτλος φαίνεται να είναι πολύ υποτιμημένος. Με κεφαλαιοποίηση 9,9 εκατ. ευρώ, στις 31/12/2009 διέθετε καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον δάνεια) 10,35 εκατ. και μετοχές της εισηγμένης εταιρίας Temenos Group σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, με αποτίμηση (στις 31/12/2009) 7,85 εκατ. ευρώ!

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις αρχές του 2009 η εισηγμένη είχε επιστρέψει στους μετόχους της 12,2 εκατ. ευρώ με τη μορφή μετρητών!

Το τρίτο περίεργο στοιχείο είναι ότι πρόκειται για εταιρία που έχει παρουσία -μετά την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τραπεζικό κλάδο- κατά κύριο λόγο στη Ρουμανία και ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Από τα περίεργα, λοιπόν, ας πάμε στο σήμερα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Πρώτον, με μειωμένες δραστηριότητες, η Informer υποχρεώθηκε πέρυσι σε ζημίες (-5,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως τα 2 εκατ. προήλθαν από την υποτίμηση του χαρτοφυλακίου των μετοχών της Temenos Group). Και δεύτερον, η εισηγμένη αναζητά επέκταση εργασιών στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας στον πρόσφατο ετήσιο απολογισμό χρήσεως που εξέδωσε ότι "η προοδευτική αναπλήρωση των πωλήσεων του ομίλου από την επέκταση των δραστηριοτήτων στην πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών για διαχείριση καρτών προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2011".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v