Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2010

Σφηνάκια για ΜΟΗ, Πειραιώς - ΕΥΠΙΚ και Κουίζ

Σφηνάκια για ΜΟΗ, Πειραιώς - ΕΥΠΙΚ και Κουίζ
MOH: Έχει και τα καλά της η κρίση. Η μείωση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας ύφεσης έριξε τις τιμές μεταξύ άλλων και για τον εξοπλισμό ενέργειας. Έτσι, η μικτή εταιρία των Μυτιληναίος και ΜΟΗ, Κόρινθος Power, εξασφάλισε καλύτερες τιμές για τον εξοπλισμό της μονάδας και αιτήθηκε επέκταση της ισχύος. Η νέα μονάδα που πρόκειται να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους θα έχει πλέον ισχύ 436,6 MW έναντι 395,9 MW που είχε εγκριθεί αρχικώς. Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κουίζ: Στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, με τον πρόεδρο και COO της Goldman Sachs κ. Gary D. Cohn παρέστη και ένα τρίτο πρόσωπο. Έλληνας, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα για ανάμιξή του σε κυπριακές επενδύσεις σε αμερικανική πυραμίδα. Προφανώς παρέστη για να εξηγήσει την... Πυραμίδα των CDSs.

Πειραιώς - Ευρωπαϊκή Πίστη: Με σημαντική αύξηση παραγωγής τρέχει η ασφαλιστική χάρη και στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεών της με στελέχη και πράκτορες που υπηρετούσαν στην Ασπίς Πρόνοια και δευτερευόντως στην Commercial Value. Η αύξηση της παραγωγής και η συνεπακόλουθη ενίσχυση του cash flow ρίχνουν πίσω την πρόθεση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την οποία άλλωστε ποτέ δεν είχαν πάρει ζεστά οι παλαιοί μέτοχοι!

Στον αντίποδα, την αύξηση κεφαλαίου επιδίωκε η Πειραιώς, η οποία, μετά και τη συμφωνία με τη Victoria στο Bankassurance, αναζητά τρόπο αποεπένδυσης από την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Και η αύξηση παρείχε τη δυνατότητα εφόσον δεν ασκούσε τα δικαιώματα που αναλογούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΠΙΚ το οποίο κατέχει.

Υ.Γ.: Στις ασφαλιστικές η αυξημένη παραγωγή απαιτεί και αυξημένη αποθεματοποίηση. Διαφορετικά τα φετινά κέρδη είναι μελλοντικές υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v