Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2002

Το ”φαινόμενο” Stabilton... No 2

Εντυπωσιακά ”μπερδεμένο” είναι το (κυριολεκτικώς) κουβάρι των ανακοινώσεων πρόθεσης για πώληση μετοχών εκ μέρους του βασικού μετόχου κ. Ανδρουλιδάκη.

Σε σημείο που είναι αδύνατον να βγει συμπέρασμα για το πόσες μετοχές πούλησε και πότε. Προαναγγελίες που ”συμπληρώνονται” ή...ανακαλούνται εκ των υστέρων, καμία ανακοίνωση για το ποιές προαναγγελίες τελικώς εκτελέστηκαν, σε ποια ημερομηνία και σε ποια τιμή, καμία αιτιολόγηση για τις προαναγγελίες που ενδεχομένως δεν εκτελέστηκαν και γενικώς ένα ...μπάχαλο άνευ προηγουμένου.

Το ερώτημα που αξίζει απαντήσεως, (ειδικά σήμερα που γίνεται και ολόκληρη ημερίδα για θέματα ενημέρωσης και διαφάνειας), είναι γιατί το ΧΑΑ δεν ΑΠΑΙΤΕΙ να υπάρχει μια προκαθορισμένη διατύπωση σε τέτοιου είδους θέματα (μια ειδική ”φόρμα” με άλλα λόγια) ώστε να βγάζουν άκρη και οι επενδυτές, αλλά και να επιβάλλονται ποινές σε όσους δεν ακολουθούν αυτή τη διατύπωση.

Διότι αν η διοίκηση του ΧΑΑ δεν μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία σε τέτοιου είδους στοιχειώδη διαδικαστικά θέματα, τότε τί σκοπό εξυπηρετεί;

Αφήνω για την ώρα ”εκτός πεδιάς” ένα άλλο θέμα. Γνωρίζει άραγε κάποιος με ποιους κανόνες και διαδικασίες γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στην αλληλογραφία του ΧΑΑ με εισηγμένες που δημοσιοποιείται και εκείνη που ΔΕΝ δημοσιοποιείται; Διότι η αλληλογραφία αυτή σπανίως αφορά ονομαστικές εορτές και άλλα ...χαρμόσυνα πλην όμως ”τετριμένα” θέματα.

Παρεπιμπτόντως, ένας λόγος για τον οποίο σταμάτησε η πώληση μετοχών από τον κ. Ανδσρουλιδάκη είναι οτι για το μεγαλύτερο μέρος του προηγουμένου 15νθημέρου η μετοχή της Stabilton έπεσε κάτω από την ονομαστική της αξία ( 0,4 ευρώ)!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v