Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2010

Αύξηση κεφαλαίου στο ΙΑΣΩ; Ναι μεν, αλλά...

Αύξηση κεφαλαίου στο ΙΑΣΩ; Ναι μεν, αλλά...
Προς αύξηση κεφαλαίου πάει το ΙΑΣΩ, υποστηρίζουν πηγές της αγοράς, όμως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί από τη διοίκησή του.

Βέβαια, οι συγκεκριμένες πηγές δεν πέφτουν και πολύ έξω, καθώς -όπως μαθαίνουμε- το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

«Αναμφίβολα, τα αποτελέσματά μας έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε κάποια ισορροπία», είναι το μόνο σχετικό που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εισηγμένης κατά τη συνέντευξη Τύπου της 23ης/9.

Πέρα όμως από την πορεία των επιδόσεων στο εννεάμηνο, αναμένεται να υπάρξουν και άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν το αν η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου θα γείρει προς το ναι ή προς το όχι.

Ένας από αυτούς είναι το κατά πόσον το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας θα υπογράψει συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και αυτό γιατί, σε περίπτωση όπου οι συμβάσεις αυτές υπογραφούν, αναμένεται μεν να προκύψει βελτίωση στις πληρότητες και θετική επίδραση στην «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων χρήσεως, όμως, από την άλλη πλευρά, η ρευστότητα θα επηρεαστεί δυσμενώς, με δεδομένες τις μεγάλες (έως και τεράστιες) καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποπληρωμές των οφειλών των κρατικών ταμείων.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το αν θα αναληφθούν κάποιες επεκτατικές κινήσεις ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v