Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2010

Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΕΓΑ

Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΕΓΑ
Αλλαγή φιλοσοφίας ακούγεται ότι επιφέρει για τη μεγαλύτερη -μη τραπεζική- θυγατρική της Εθνικής η ανάληψη των καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Γ. Κατσουρίδη.

Ο τέως επικεφαλής της Εθνικής Χρηματιστηριακής θα κληθεί, όπως όλα δείχνουν, να αναλάβει το restructuring της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στόχος, σε πρώτη φάση, η ενίσχυση της κερδοφορίας της ή τουλάχιστον να σταματήσει να χάνει λεφτά η ΕΕΓΑ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό;

H ασφαλιστική θα πρέπει να εξορθολογήσει περαιτέρω κόστη δικτύου agency και πρακτόρων, να μαζέψει τους χρόνους απόδοσης ασφαλίστρων και να εστιαστεί σε κερδοφόρο παραγωγή, όπως για παράδειγμα οι τραπεζοασφαλιστικές εργασίες.

Εταιρίες όπως η ΕΕΓΑ ωφελήθηκαν από τα «λουκέτα» στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ζημιών και στην Commercial Value, ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγή τους σε τομείς όπως το αυτοκίνητο.

Τώρα καλούνται να μαζέψουν και τους όρους με τους οποίους προσέλκυσαν αυτήν την παραγωγή ή και να πληρώσουν τυχόν επισφάλειες από το δίκτυο πρακτόρων.

Η εφαρμογή του Solvency II απαιτεί καλύτερα κεφαλαιοποιημένες εταιρίες και η ΕΕΓΑ, παρά τα διαδοχικά restructuring, συνεχίζει να «καίει» χρήμα, αντλώντας συνεχώς κεφάλαια από την Εθνική Τράπεζα.

Και οι καιροί απαιτούν να μη «χαραμίζονται» κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v