Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2011

Κίνημα «δεν πληρώνω»: Κυρώσεις κατόπιν... εορτής

Κίνημα «δεν πληρώνω»: Κυρώσεις κατόπιν... εορτής
Να... καταπνίξει το κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια -εσχάτως και εισιτήρια στα ΜΜΜ- έχει βάλει σκοπό ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας, πιεζόμενος προφανώς από τους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι ανησυχούν για το διογκούμενο κύμα κατά της επιβολής τέλους χρήσης σε αυτοκινητοδρόμους των οποίων η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Προσπαθώντας από τη μια πλευρά να τρομάξει και από την άλλη να «χαϊδέψει» τους πολίτες (τακτική μαστιγίου και καρότου), ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν καταβάλλουν διόδια και παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να μειώσει το ύψος τους σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους.

Πάντως, τα αποτελέσματα της προσπάθειας πιθανότατα δεν θα είναι αυτά που αναμένει το ΥΠΟΜΕΔΙ, καθώς, ως γνωστόν, κατασταλτικά μέτρα εκ των υστέρων -ιδίως δε όταν στρέφονται κατά δικαίως αγανακτισμένων πολιτών- δύσκολα επιτυγχάνουν τον στόχο τους.

Ενδεχομένως, αν είχε υπάρξει πρωτοβουλία του υπουργείου εν τη γενέσει του κινήματος «δεν πληρώνουμε», οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.

Σήμερα, όμως, όπου πολλοί -νομοταγείς κατά τα λοιπά- πολίτες έχουν πειστεί για τη... βουλιμία των εργολάβων και τάσσονται υπέρ της κατάργησης των διοδίων, οι υπουργικές αποφάσεις δύσκολα θα αποδώσουν.

Υ.Γ.: Μήπως ο χαρακτήρας «κίνημα τζαμπατζήδων» εκ μέρους του κ. Ρέππα αποτελεί δείγμα υπέρμετρης αλαζονείας;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v