Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2011

Η Σύνοδος, τα βέτο, οι αγκαλιές και το πετρέλαιο

Η Σύνοδος, τα βέτο, οι αγκαλιές και το πετρέλαιο
Γεμάτη ένταση και παρατράγουδα ήταν η σύνοδος κορυφής της Παρασκευής. Σας είχαμε γράψει ότι ο μόνος φόβος των Γερμανών ακούει στο όνομα Βρετανία (και η ουρά των πρώην ανατολικών χωρών που σέρνει πάντα μαζί της), που ποτέ δεν ανοίγει τα χαρτιά της πριν από την ημέρα των συνεδριάσεων.

Όπερ και εγένετο και αυτήν τη φορά. Οι Βρετανοί ήρθαν, παρατήρησαν την ένταση, είδαν τα βέτο των άλλων χωρών στα γαλλογερμανικά βέτο, έριξαν και το δικό τους και... έφυγαν πριν καν ολοκληρωθεί η σύνοδος!

Στη συνέντευξη Τύπου, όπου όλοι ανέμεναν να μάθουν τα οικονομικά μέτρα που αποφασίστηκαν, ο Ρομπέι και ο Μπαρόζο επέλεξαν να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, προκαλώντας σχετική δυσφορία.

Μάθαμε ότι στο παρασκήνιο συζητήθηκε πολύ η πρόσφατη έκθεση Γάλλων εμπειρογνωμόνων ότι υπάρχουν μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου μεταξύ Αιγύπτου - Κύπρου και Ελλάδας.

Πάντως, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν ο θερμός εναγκαλισμός, τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Λέτε τα συμβόλαια για τις εξορύξεις που υπογράφηκαν όταν η κ. Μέρκελ επισκέφθηκε τη Μεγαλόνησο, πρόσφατα, να έκαναν το τρικ;

Οι εξελίξεις εντείνουν τις πιέσεις της Λευκωσίας προς την Αθήνα να προχωρήσει στον ορισμό της ΑΟΖ το συντομότερο δυνατό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v