Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2011

Σφηνάκια για Eurobank, Ιατρικό και ένα Quiz

Σφηνάκια για Eurobank, Ιατρικό και ένα Quiz
EFG EUROBANK: Κεφαλαιακά κέρδη της τάξης των 265 εκατ. ευρώ θα εγγράψει η EFG Eurobank από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Polbank στη Raiffeisen Bank.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας θα ενισχυθεί κατά 125 μονάδες βάσης, καθώς πέραν του κέρδους προκύπτει και έμμεσο κεφαλαιακό όφελος.

Τέλος, από τη μη ενοποίηση πλέον της Polbank ο όμιλος θα βελτιώσει κατά 2 δισ. ευρώ τον δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις. Δεν είναι και λίγα…

Υ.Γ.: Στις 30/9/2010 η Eurobank είχε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 11,9%. Με την πώληση της πολωνικής θυγατρικής της πιάνει σε επίδοση την Alpha Bank. Τυχαίο, νομίζω…


ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΑΣΩ: Πριν από περίπου ένα δίμηνο η στήλη έγραφε ότι το deal Ιασώ - Φιλοκτήτης θα έχει… ουρά εντός του 2011.

Σήμερα μπορούμε να σας αποκαλύψουμε ότι μέρος της συμφωνίας αποτελεί και η μεταγραφή μεγαλομαιευτήρων από το Γαία της Ιατρικό Αθηνών στο Ιασώ.

Τι σχέση έχει το deal της Φιλοκτήτης με τις μεταγραφές; Μα, οι μεγαλογιατροί είναι μεταξύ άλλων και μέτοχοι στη Φιλοκτήτης.

Γι' αυτό τρέχει ο Αποστολόπουλος να βρει μαιευτήρες για το Γαία…

QUIZ:
Σε ποια -μικρή- τράπεζα... παραιτήθηκε, πρόσφατα, υψηλόβαθμο στέλεχος, χωρίς να υπάρξει επαρκής αιτιολόγηση της αποχώρησής του;

Το εν λόγω στέλεχος παύτηκε στην πράξη από τα καθήκοντά του με απόφαση έκτακτης γενική συνέλευσης,  οι δε «κακές» γλώσσες αναφέρουν ότι οι λόγοι της αποπομπής σχετίζονται με τη ραγδαία επιδείνωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της τράπεζας.

Στην αγορά κυκλοφορούν περίεργες… φήμες για τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων που ίσχυαν επί των ημερών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v