Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2011

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, Εurobank και Nutriart

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, Εurobank και Nutriart
ΕΛΠΕ: Bonus στα κέρδη της τάξης των 12 εκατ. ευρώ θα υπάρξει για τον όμιλο φέτος από τον αντιλογισμό παρακράτησης φόρου ύψους 12 εκατ. ευρώ που είχε εγγραφεί ως πρόβλεψη πριν αλλάξει η φορολογία επί των διανεμόμενων κερδών.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση συζητά και περικοπές επιδομάτων που ενσωματώθηκαν στη μισθοδοσία, από όπου θα επέλθει εξοικονόμηση δαπανών άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Nutriart: Κοντά σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζές της για αναδιάρθρωση του δανεισμού και του μετοχικού της κεφαλαίου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη.

Βάσει της μελέτης που διενήργησε η Ernst &Young, η Nutriart χρειάζεται περί τα 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεις, ώστε να προσαρμόσει τα κόστη της στο νέο περιβάλλον.

Έπειτα από σκληρά παζάρια, κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσε και «τελεσίγραφο» από πλευράς της οικογένειας Δαυίδ «ή δίνετε φρέσκο χρήμα ή πάρτε τα κλειδιά», η εταιρία και οι τράπεζες δείχνουν να συμφωνούν σε μια ενδιάμεση λύση.

Οι τράπεζες να καλύψουν τα δύο τρίτα των πρόσθετων κεφαλαίων που χρειάζεται η Nutriart και η οικογένεια Δαυίδ τα υπόλοιπα.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε μετοχές ΜΟΔ που έχει εκδώσει η εισηγμένη. Αν υπάρξει καταληκτική συμφωνία, τότε οι τράπεζες θα βρεθούν να κατέχουν περίπου το 40% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ίσως και κάτι παραπάνω...

EFG EUROBANK: Αμελητέα θα είναι η επίπτωση στα κεφάλαια της Eurobank από το haircut κρατικών ομολόγων που θα τρέξει το ακραίο σενάριο των τεστ κοπώσεως.

Η τράπεζα κατείχε στις 31/12/2010 ελληνικά κρατικά ομόλογα 8 δισ. ευρώ, που στο σύνολό τους ήταν τοποθετημένα στο Χαρτοφυλάκιο Διακράτησης ως τη Λήξη και στο Δανειακό Χαρτοφυλάκιο.

Στο Εμπορικό Χαρτοφυλάκιο δεν έχει παρά ελάχιστα έντοκα. Από τα δε ομόλογα τίτλοι αξίας 2,5 δισ. ευρώ λήγουν εντός της επόμενης διετίας.

Το funding από την ΕΚΤ ανερχόταν στα τέλη του 2010 στα 20,3 δισ. ευρώ, ενώ θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v