Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2011

Άρθρο 99: Οι καλοί, οι κακοί και οι... άτυχοι

Άρθρο 99: Οι καλοί, οι κακοί και οι... άτυχοι
Με τον κατάλογο των υποψηφίων για ένταξη στο άρθρο 99 να μεγαλώνει καθημερινά, οι πιστωτές αρχίζουν να κάνουν διακρίσεις ή έστω να διαβαθμίζουν την ένταση της απαίτησής τους.

Δεν είναι όλες οι εταιρίες που πτωχεύουν «κακές», ανοργάνωτες, με διοικήσεις «μακρυχέρηδων» ή άσχετων, ισχυρίζεται στέλεχος εμπορικού ομίλου, που... την έχει πατήσει από μεγάλο πελάτη χονδρικής.

«Η κρίση έρχεται και τα σαρώνει όλα. Όσο καλός επιχειρηματίας κι αν είσαι, όταν η πρωτοφανής πτώση της ζήτησης σε βρίσκει με δανεισμό, τον οποίο χρησιμοποίησες ως όφειλες για να αναπτυχθείς τις εποχές της άνθησης, τι μπορείς να κάνεις;», συμπληρώνει, αν και ο ίδιος έχει κινήσει διαδικασίες κατά πελάτη του για απαιτήσεις που αγγίζουν τις 900 χιλιάδες ευρώ.

«Θα συναινέσουμε στο σχέδιο συνδιαλλαγής που έχει προτείνει. Πρώτον, γιατί δεν πρόκειται να τεντώσουμε εμείς το σχοινί, δεύτερον, γιατί ακόμη και τα λίγα είναι πολλά στην εποχή που διανύουμε και, τρίτον, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με απατεώνες, αλλά με επιχειρηματίες που βρέθηκαν από κάτω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v