Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2011

Το Δημόσιο, τα "φιλέτα" και οι δυσκολίες...

Το Δημόσιο, τα φιλέτα και οι δυσκολίες...
Από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, κατά τις επαφές με επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα εξαρτηθεί η ακριβής διαδικασία για την πώληση και επαναμίσθωση 39 κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες καθώς και για τα 20 πρώτα οικόπεδα που είχαν επιλέξει οι σύμβουλοι.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προχωρήσει η διαδικασία για το sale and lease back των 39 κτιρίων, αλλά το πώς θα πωληθούν (αν θα είναι πακέτο ή αν θα μεταβιβαστούν ένα-ένα με ξεχωριστούς διαγωνισμούς) συνδέεται με την ανταπόκριση της αγοράς.

Πολλοί φοβούνται πως επειδή το Δημόσιο δεν είναι και ο καλύτερος ενοικιαστής (πλέον δεν είναι και τόσο τακτικό στις πληρωμές...) μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες κατά τη διαδικασία πώλησης.

Επίσης, ανάμεσα στα κτίρια υπάρχουν από "φιλέτα" (π.χ. κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στο Σύνταγμα) μέχρι εφορίες που βρίσκονται σε όχι και τόσο καλά σημεία.

Στελέχη της αγοράς ακινήτων επισημαίνουν πως υπάρχει μεγάλη πίεση στους συμβούλους για να βγουν διαγωνισμοί (κάποιοι, όπως φαίνεται) μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v