Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2011

Σφηνάκια για MLS, Γαία & παραλειπόμενα από Κατάρ

Σφηνάκια για MLS, Γαία & παραλειπόμενα από Κατάρ
Παραλειπόμενα από το Κατάρ: Στο Λονδίνο, προ μηνός, είχε κλείσει το deal μεταξύ της European Goldfields και του Κατάρ για τα μεταλλεία Κασσάνδρας, χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το έμαθε προ ημερών στο Παρίσι όταν συνάντησε, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τον Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι. Ο Εμίρης τον ενημέρωσε για το deal και στην κυβέρνηση άρπαξαν την ευκαιρία για μια μικρή φιέστα.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν, μάλιστα, πως οι υπογραφές επρόκειτο να πέσουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αλλά τελικώς επελέγη το Μέγαρο Μαξίμου γιατί το Σύνταγμα ήταν αποκλεισμένο από διαδηλωτές.

Μάλιστα, ως ημέρα υπογραφής της συμφωνίας είχε επιλεγεί το Σάββατο για να μην υπάρχουν διαδηλώσεις. Στην κυβέρνηση είχαν υπολογίσει χωρίς τους αντιεξουσιαστές, που έκαναν .. εκτάκτως την εμφάνισή τους.

Ορισμένοι κακεντρεχείς αναρωτιούνται αν η αίθουσα τελετών του Μαξίμου παραχωρείται και για άλλες εκδηλώσεις, με δεδομένο πως η Πλατεία Συντάγματος θα είναι απρόσιτη για πολύ καιρό εξαιτίας των καθημερινών σχεδόν διαδηλώσεων.

Γαία: Η έξοδος του… Μεσολογγίου; Οι προσδοκίες για ανέφελη λήξη της περιπέτειας της μαιευτικής κλινικής ΓΑΙΑ στο Ντυνάν φαίνεται ότι διαψεύδονται. Πληροφορίες που κάνουν τον γύρο της αγοράς, χωρίς βεβαίως να επιβεβαιώνονται επίσημα, θέλουν σημαντικός αριθμός γιατρών που συνεργάστηκαν με την κλινική να εγείρει θέμα οικονομικών απαιτήσεων που δεν έχουν καλυφθεί.

Από την πλευρά του Ιατρικού Κέντρου (που δημιούργησε τη ΓΑΙΑ στο Ντυνάν), λέγεται ότι δεν υπάρχει μόνιμο πρόβλημα κι ότι η κλινική θα λειτουργήσει ξανά, αυτήν τη φορά σε δύο ορόφους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιατρικού, στο Μαρούσι.

Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να λάβει νέα άδεια λειτουργίας μαιευτικής κλινικής αλλά και να γίνουν εκτεταμένα έργα μετατροπής των δύο ορόφων, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν ακόμη… ξεκινήσει!

Ίσως γι' αυτό οι... κακές γλώσσες του ιατρικού χώρου υποστηρίζουν ότι «θα γίνει η έξοδος του Μεσολογγίου».

MLS: Από τις ελάχιστες περιπτώσεις εταιριών εισηγμένων στο Χ.Α. που προχώρησαν σε αγορές ιδίων μετοχών κατά τα τελευταία χρόνια και είχαν τόσο μικρές απώλειες (προς 2,35 ευρώ το μέσο κόστος αγοράς των 190.000 τίτλων και προς 2,15 ευρώ η τιμή πώλησης).

Και επιπλέον, η κίνηση αυτή είχε και μια σειρά έμμεσες επιδράσεις. Όπως για παράδειγμα το ότι δόθηκε η δυνατότητα εξόδου στους μικροεπενδυτές που το επιθυμούσαν (ενδεχομένως και με κέρδος) και επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσαν τις θέσεις τους στη μετοχή εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v